Kestävä kehitys alakoulussa

Aloitimme lukuvuoden maailmanpelastajien kanssa roskienkeruutapahtumalla. Oppilaat ottivat innokkaasti roskapihdit käteen ja lähtivät puhdistamaan lähiympäristöämme Aurajoen rantaa ja Samppalinnan puistoa. Tämä oli konkreettinen tapa edistää lähiympäristön suojelua ja samalla herättää tietoisuutta roskaamisen haitoista.

Yksi merkittävimmistä saavutuksistamme oli syksyllä järjestetty hävikkiruokakampanja, jonka tarkoituksena oli kannustaa oppilaita hävikin välttämiseen ruokalassa. Lisäsimme tietoisuutta ruoan tuhlaamisen haitoista ja yritimme kehittää keinoja ruuan tehokkaaseen hyödyntämiseen. Oppilaat keräsivät tyhjäksi syödystä lautasesta pisteitä, ja eniten pisteitä kerännyt luokka palkittiin.

Earth Hour -tapahtuma oli myös tärkeä osa koulumme ympäristötoimintaa. Osallistuimme kansainväliseen Earth Hour -liikkeeseen sammuttamalla valot ja vähentämällä sähkönkulutusta. Tämä kannusti meitä pohtimaan oman energiankäyttömme vaikutuksia ympäristöön ja etsimään kestävämpiä ratkaisuja.

Päätimme lukukauden retkipäivällä Ruissaloon, jossa keskustelimme menneestä lukuvuodesta ja suunnittelimme tulevaa. Kouluvuosi 2022-2023 oli menestyksekäs ja täynnä innostavia ympäristötekoja. Jatkamme työtämme myös tulevina vuosina kestävän kehityksen edistämiseksi ja ympäristöystävällisen toimintakulttuurin vahvistamiseksi.