Englannin kieliluokkien Hollanti-projekti

Puolalan koulun englannin kieliluokat tekevät yhteistyötä hollantilaisen Goesin pikkukaupungissa sijaitsevan Pontes Lyceumin kanssa http://www.pontes.nl.

Tämän lukuvuoden aikana toteutui jo kymmenes 8.-luokkalaisten oppilasvaihto. Syksyllä 2022 8B-luokka teki opintomatkan Hollantiin ja keväällä 2023 hollantilaiset tulivat vuorostaan tänne. Yhteydenpito toisiin eurooppalaisiin nuoriin edistää monikulttuurisuutta käytännössä, opettaa kansainvälisyyttä ja parantaa oppilaiden käytännön kielitaitoa, kun heille tarjoutuu autenttinen mahdollisuus kommunikoida englanniksi.

8B- luokka ehti tutustumaan monenlaisiin asioihin viikon aikana. Ensin tutustuttiin sunnuntaina majoittavaan perheeseen ja ympäristöön. Ohjelma oli vapaata toimintaa perheiden ja/tai muiden nuorten kanssa. Uuden kouluviikon alettua vaihtoluokat pääsivät tutustumaan toisiinsa ihan aluksi yhteisten ryhmäytymisleikkien avulla.

Goesin kaupunki sijaitsee Zeelandin maakunnassa. Se on kaunis vanha kaupunki, johon luokka pääsi tutustumaan myös asiantuntevan oppaamme avulla. Kävimme myös Tanssistudio Janvierillä saamassa oppia eri tanssityyleissä. Lisäksi hollantilaiset ja suomalaiset pääsivät esittelemään toisilleen itselleen tärkeitä tanssibiisejä.

Hollannissa meri on ollut aina tärkeässä roolissa niin hyvässä kuin pahassakin. Teimme yritysvierailun simpukka- ja osterikasvattamolle. Samalla halukkaat saivat maistaa osteria. Toisaalta meri on myös ollut uhka ja tähän puoleen tutustuimme Neeltje Jansin padolla, joka on rakennettu estämään suuret tuhotulvat mereltä.

Opintomatkamme oli osa Erasmus-projektia ja teemana oli tällä kertaa aina ajakohtainen siirtolaisuus. Aloittelimme yhteistyötä kumppaniluokkamme kanssa matkalla ollessamme.

Edellä mainittujen kohteiden lisäksi tällä 8b:n opintomatkalla tutustuimme  kotimatkalla Amsterdamissa vielä Anne Frankin taloon, joka kuuluu aihepiirinsä vuoksi myös 8. luokan historian opetussuunnitelmaan. Tulimme sopivasti syyslomaksi kotiin!

Englannin kieliluokan vaihto Pontes Lyceumin oppilaiden kanssa2022-2023 saatettiin päätökseen, kun 8b:n vieraat Goesin kaupungista pääsivät viettämään viikon Turussa tuttujen vaihtokavereiden kanssa. Tällä viikolla tutustuimme suomalaiseen kotitalouden opetukseen ja Turun nähtävyyksiin. Saunoimme ja uimme yhdessä Ruissalossa ja kiipeilimme Flowparkissa. Lukuvuoden aikana olemme työstäneet yhteistä projektia siirtolaisuudesta, joten vierailimmekin vaihtoviikon aikana mm. Forum Marinumin Titanic-näyttelyssä ja siirtolaisuusinstituutissa.