Yläkoulun musiikkiluokat

Syksyn aloitimme toiveikkaina. Nyt saisi laulaa (ainakin luokittain), ja joulunajan konsertteja oli tulossa. Seiskat ja kasit pääsivät leirille. Kunstenniemessä aloitettiin joululaulujen, Tiernapoikien, Lucia-laulujen ja tonttutyttöjen harjoitukset.

Syksyn huipentuma oli Seimen äärellä -konsertti, joka saatiin pitää juuri ja juuri ennen järeitä koronasulkuja. Logomoon suunniteltu joulukonsertti jäi siis toteuttamatta. Joulun jälkeen jatkettiin normaalia musiikkitoimintaa. Ysien musikaali päätettiin kuitenkin siirtää kevään loppuun. Kasit pääsivät mukaan hienoon konserttiin Turun tuomiokirkkoon. 13.3 vietettiin talvisodan päättymisen muistoksi juhlava hetki. Kansallispyhäkössä kasien mukana musisoivat Laivaston soittokunta sekä Turun Sotaveteraanien veteraanikuoro. 21.4. kasit pääsivät kolmen vuoden tauon jälkeen kulttuurimatkalle Helsinkiin. Ohjelmassa oli Kansallisbaletin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Tsaikovskin iki-ihana Joutsenlampi. Seiskat pääsivät vielä bonusleirille keväiseen Kunstenniemeen huhtikuun lopulla. Laulu raikasi, sauna lämpeni ja Marika -opettaja tuli paistamaan lettuja!

Kevättä korvassa on perinteisesti ollut yläkoulun ja lukion yhteinen konsertti. Tänä vuonna konsertissa oli erityisen onnellinen tunnelma, kun Logomon lavan 11. toukokuuta täytti kolmen vuoden tauon jälkeen yläkoulun ja lukion kuorojen, sekä koulumme orkesterin mahtava massa.

Ysien vuosi huipentui pohjoisen kuoromatkaan sekä Kalevala-musikaaliin.

Canticum matkusti toukokuussa 2022 Ouluun Pohjankartanon koulun vieraaksi. Kuoro esiintyi kahdessa konsertissa: ensin Pohjankartanon koulun aulassa päiväkonsertissa, ja illalla vielä Madetojan salissa musiikkiluokkien kevätkonsertissa. Oululaiset majoittivat laulavaa nuorisoamme, ja osoittivat muutenkin myötämielisyyttä vierailuamme kohtaan. Toivotimme oululaiset meille vastavierailulle. Oulusta matka jatkui Inariin. Pohjoisessa ihailimme mm. tunturimaisemia, poroja, ja aivan upeaa Tenojokea, jota pitkin matkasimme retkipäivänämme pitkän tovin aina Norjan puoleiselle jäämerelle asti. Rannalta kerättiin kotiin tuliaisiksi kaikenlaista merellistä. Konsertoimme ennen kotiinlähtöä vielä sekä Inarin, että Ivalon kouluissa, ja piipahdimme myös Yle Sámi radiossa laulamassa ja haastateltavina. Pisimmät matkat taittuivat yöjunassa rattoisasti. Matka oli kaikille mukana olleille upea elämys!

Musikaali siirtyi helmikuulta kevään loppuun. Ysien voimainkoitos Kalevala sai ensi-iltansa 1. kesäkuuta. Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi.