Alakoulun musiikkiluokat

Syksyllä alakoulun musiikkiluokat pääsivät Matilda-musikaaliretkelle Tampereelle. Kiitos Musiikkituki ry:lle retken mahdollistamisesta!

Syksyn aikana valmistauduimme kahteen joulukonserttiin, alakoulun omaan Kynttilän valossa –kirkkokonserttiin ja alakoulun, yläkoulun ja musiikkilukion yhteiseen Kohti valoa –joulukonserttiin Logomossa. Molemmat konsertit piti lopulta kuitenkin valitettavasti perua koronan takia.

Joulukonserttien peruunnuttua kokoonnuimme alakoulun musiikkiluokkien kanssa vielä joulukuussa Sibelius-museoon, jossa kuvaaja Aki Särkiniemen avulla teimme videon Jussi Chydeniuksen Joululaulusta. Kiitos Akille ja Sibelius-museolle videon mahdollistamisesta!

Keväällä tapahtui monenlaista mukavaa musiikin saralla. Piccolot eli 3E ja 4E esiintyivät TFO:n kanssa Muumiperheen lauluretki –lastenkonserteissa maaliskuussa. Tämä oli upea kokemus kaikille sekä ensimmäinen live-esiintyminen Piccoloille koronan peruutettua aikaisemmat musiikkitapahtumat.

5E oli mukana Åbo Svenska Teaternin CavaPaja-oopperaparissa, joka koostui Pietro Mascagnin Cavalleria rusticana – ja Ruggero Leoncavallon Pajazzo-oopperoista. 5E otettiin teatterilla niin harjoituksissa kuin esityksissäkin lämpimästi vastaan, mikä lisäsi kokemuksen hienoutta. Oopperakevät sujui loistavasti ja siitä jäi monta upeaa kokemusta ja muistoa talteen!

6E teki keväällä upean Taikatalvi-musiikkielokuvan. Taitavat oppilaat ideoivat, näyttelivät, soittivat, lauloivat, kuvasivat, editoivat, puvustivat ja lavastivat elokuvan. Elokuva sai ensi-iltansa Kauppiaskadun salissa huhtikuussa.

Toukokuussa pääsimme taas pitkän tauon jälkeen konsertoimaan Sigyn-saliin. Tänä vuonna kevätkonserttien teemana oli Laulavat tiedekysymykset. Säveltäjä Suvi Isotalon upeat uudet lastenlaulut on sävelletty Helsingin Sanomien Lasten tiedekysymykset –palstan pohjalta. Konserteissa kuorolaisia säesti uskomaton isäbändi. Konsertit sujuivat loistavasti ja meillä oli suuri kunnia saada konserttivieraaksemme myös säveltäjä Suvi Isotalo.

Virkistävää kesälomaa toivottaen ja uutta lukuvuotta jo nyt innolla odottaen,

Aila ja Oona