Englannin kieliluokilla 1 – 6 tapahtuu

Syksyllä toivotettiin jälleen uudet 1b -luokkalaiset kouluun – nyt koronan takia koulupäivän aikana. Jokainen sai oman kummioppilaan 5b-luokalta. Syksyllä retkeiltiin ja tutustuttiin yhdessä.  

Syyskuussa 4b vietti Adventure Day -toimintapäivää Oriniemessä yhdysvaltalaisen tiedeopetukseen erikoistuneen  Mr Chris Keithin kanssa. Päivä oli englanninkielinen. Ohjelma oli hyvin toiminnallista: workshoppeja veteen, ilmaan ja suomalaiseen metsään tutustuen.  

Perinteinen Halloween -juhla järjestettiin lokakuun lopulla. Päivän aikana oppilaat pukeutuivat teeman mukaisesti ja herkuttelivat luokissa. Salissa oli 1.–4. luokille hauskan karmiva temppurata.  

Christmas Concert -juhlaa pääsimme pitkästä aikaa viettämään yhdessä koko Englannin kielilinjan voimin juhlasalissa. Saimme nauttia jouluisista ja monipuolisista englanninkielisistä esityksistä.  

Valentine’s Day -juhlaa vietimme helmikuussa. Vanhempainyhdistys tarjosi luokillemme mukavan elokuvakokemuksen. Kiitos siitä! Pienemmät oppilaat katsoivat innoissaan Luca- ja isommat The Greatest Showman -elokuvat. Musikaalin lauluja laulettiin musiikin tunneilla pitkälle kevättä.  

Kirjallisuuskuukautemme Book Month ajoittui maaliskuulle. Viikkojen aikana luettiin paljon kirjallisuutta englanniksi ja suomeksi. Kuukauden päätti jo toista kertaa Book Character Day. Tänä vuonna teemana oli Alice in Wonderland ja vietimme yhdessä myös Mad Hatter’s Tea Party -kutsuja. Herkkuja pääsi nauttimaan Ihmemaassa jokaisen löydettyä Wonderland Track -polun sinne.  

Oppilaat pukeutuneina Peppi Pitkätossun hahmoiksi
Alice in Wonderland -teemaista Book Character Daytä juhlittiin maaliskuussa. Kuvassa 5b:n oppilaita pukeutuneena Peppi Pitkätossu -teemaisesti.

Huhtikuussa lähdettiin pääsiäislomalle Easter Egg Huntin merkeissä. Kummiluokat metsästivät suklaamunia yhdessä ja 3.–4. luokkalaiset pähkäilivät teemaan liittyviä tehtäviä heidän jälkeensä. Tämänkin hauskuuden mahdollisti meille Englannin kieliluokkayhdistys. Thank you!  

Toukokuussa oli ohjelmassa monenlaista yhdistyksen sponsoroimaa mukavaa tekemistä. 1-2b viettivät Sports Day -päivää Sirkuskoulussa. 3b ja 5b viettivät yhteisen Play ja Activity Day -retken Naantalissa. 6b kävi luokkaretkellä Särkänniemessä. 4b-luokan Adventure Day toteutui syksyllä.  

Viimeisellä viikolla kokoonnuttiin yhdessä oppilaiden rakastamalle May PicNicille Vartiovuorenpuistoon sekä yhteiseen koko perheen Englannin kieliluokkien kevätjuhlaan koululle.  

Oppilaat järven rannalla
3b ja 5b viettämässä Play Daytä ja Activity Daytä Littoistenjärvellä.

Kansainväliset vierailijat

Saimme koronatauon jälkeen pitkästä aikaa Barcelonan VIC-yliopistosta Erasmus-harjoittelija Elisenda Fenoy Duránin kevätlukukaudelle. Hän sai positiivisella asenteellaan ja toiminnallaan lapset keskustelemaan pienryhmissä englanniksi ja hän myös esitteli Espanjan kulttuuria monipuolisesti.  

Meillä vieraili myös harjoittelijana Jason Cartwright Yhdysvalloista.  

Englannin kieliluokat ovat myös osallistuneet Turun kaupungin Kielivirta –kieliluokkahankkeeseen.  

Englannin kieliluokkayhdistys tukee toimintaamme

Kielenopiskeluun saamme mukavaa vaihtelua, kiitos yhdistyksemme. 1b ja 2b saavat Sports Day- ja 3b Play Day –päivät. 4b nauttii syksyn Adventure Day –tapahtumasta, 5b Activity Daystä ja 6b saa yhdistyksen retkiraha-avustuksen. Yhdistyksemme avulla voimme elävöittää ja monipuolistaa kielen ja kulttuurin opiskelua luokillamme. Se tukee mm. materiaalihankinnoissa, retkissä ja tapahtumissa. Yhdistys mahdollistaa myös jokavuotisten englannin kielistipendien jakamisen keväisin. Suurkiitos!  

Kieliluokat.fi (turku.fi)