Taidetestaajat

Tämän vuoden kahdeksansien luokkien Taidetestaaja-vierailu tehtiin WAMiin eli Wäinö Aaltosen museoon, jossa oli esillä kierrätysteemaista taidetta. WAMissa Taidetestaajat kokivat kaksi hyvin erilaista näyttelyä: taiteilijapariskunta Pekka ja Teija Isorättyän robotit sekä Anu Tuomen maalaustaiteen.

Anu Tuomen teokset olivat värikkäitä ja monipuolisia. Taiteilijana häntä onkin luonnehdittu koloristiksi. Tuomi on laajentanut maalauksen käsitettä perinteisten maalaustaiteen rajojen yli. Taideteoksissa on käytetty materiaalina rohkeasti mm. tekstiilejä, metallia ja oksia.

Taidetestaajat tutustuivat myös Pekka ja Teija Isorättyän monipuoliseen näyttelyyn, jossa teosten lähtökohtana oli kierrätysmateriaalit mm. romurauta, erilaisten koneiden osat, jätemuovi ja eläinten nahkat. Teoksissa käsitellään leikitellen ihmisen suhdetta teknologiaan ja luontoon.

Nuorten keskuudessa suosittu oli Pekka ja Teija Isorättyän uusin teos Robohemians, jossa kolme robotisoitua veistosta istuu ison baaritiskin ääressä. Nuorten mielestä vaikuttava installaatio oli myös Liljan puutarha, jossa teoksessa käytetyt infuusioletkut ovat peräisin kahdeksanvuotiaalta Liljalta, jonka sairauden hoitoon tarvitaan infuusioletkuja. Taideteos kasvaa infuusioletkujen lisääntymisen myötä.

Taustalla tyttö katselee etualalla rollaattorilla kulkevaa robottimummoa.
Jenna katselemassa Invalid Robot -teossarjan rollaattorilla kulkevaa mummoa.
Katosta roikkuva letkuista rakennettu valtavan kokounen liljankukka etualalla, taaempana kaksi samanlaista. Jättiläisliljojen alla seisoo ryhmä oppilaita. Liljat ovat 5 - 6 metriä korkeita.
Pekka ja Teija Isorättyän teos Liljan puutarha, jossa on käytetty 1300 infuusioletkua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vierailulla nuoret tutustuivat nykytaiteen monipuolisuuteen ja miettivät tehtävien kautta, mitä taide oikeastaan on. Jokainen Taidetestaaja osallistui myös itse taideteoksen tekemiseen, sillä jokainen vierailija valitsi näyttelystä jonkin mielenkiintoisen yksityiskohdan, jonka työsti taidepajassa piirtäen paperille. Kaikkien WAMin Taidetestaajien työt kootaan yhdeksi isoksi taideteokseksi.