Yhdeksäsluokkalaiset yrityskylässä

Puolalan koulun yhdeksäsluokkalaiset osallistuivat lukuvuoden aikana Yrityskylään. Yrityskylä on peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden ja työelämän oppimiskokonaisuus, jota hallinnoi ja koordinoi Talous ja nuoret TAT.

Oppilaista muodostettiin tiimejä, joiden tehtävänä oli johtaa yritystä mahdollisimman hyvin, myydä tuotteita hyvällä hinnalla ja toimittaa tuotteet ajoissa asiakkaille. Hyvistä matemaattisista taidoista oli tiimin jäsenille hyötyä. Osa myyntineuvotteluista käytiin englannin kielellä. Myytävänä tuotteena yläkoulun Yrityskylässä oli esim. Elovenan tumma suklaa välipalakeksi. Voittajatiimi oli lopulta se, joka oli saanut kasvatettua liiketuloksen lisäksi eniten mainettaan.

Oppilaiden mielestä parin tunnin pelikokonaisuus oli mukavaa vaihtelua tavalliseen kouluarkeen. Koulumme oppilaat suoriutuivat erinomaisesti pelin tarjoamista haasteista. He olivat hyvin innokkaita, kekseliäitä, ja lisäksi hyvät argumentointitaidot saivat järjestäjiltä kiitosta.

Kuvassa on yhdeksäsluokkalaisia Yrityskylässä. Näljä oppilasta istuu pyörän pöydän ympärillä neuvottelemassa. Taustalla lukee tiimi 1.
9C –luokan oppilaita (vasemmalta) Alex Mukkulainen, Edgar Seferyan, Kaarlo Soini ja Julia Tanskanen