Puolalan yläkoulun englannin kieliluokkien toiminta

Perinteisiä teatterikäyntejä tai työpajoja emme tänä lukuvuonna voineet toteuttaa emmekä kutsua kouluun vierailijoita. Onneksi kuitenkin kielenelävöittäjänä toiminut irlantilainen James Lavin toi kieli- ja kulttuurituntemustaan arjen koulutyöhön englannin kieliluokille.

Luokkahuone, jonka etualalla opettaja seisoo, pulpetteja, joiden takana oppilaita.
Irlantilainen James Lavin kyselee 7b:n kesäsuunnitelmia.

Ystävänpäivän aikoihin kaikki yläkoulun englannin kieliluokkalaiset pelasivat joukkueissa toiminnallista St Valentine’s Day peliä Seppo-oppimispelialustalla. Pelissä tutustuttiin päivän historiaan, kieliin, rakkauden kieleen ja symboleihin, rakkausrunoihin, taiteeseen, tilastoihin ja ystävän ominaisuuksiin.

Kuva Seppo-pelialustan alkusivusta, etualalla kulho suklaasydämiä
Pelaajat saivat pienet makeat yllätykset.

Toukokuussa Eurooppa-päivän aikoihin englannin kieliluokkalaiset pelasivat englanninkielistä Europe Day-peliä, jossa on interaktiivisia, monialaisia ja toiminnallisia kysymyksiä Euroopan historiasta, kielistä, keksinnöistä, kohteliaisuusfraaseista, maantiedosta, musiikista, taiteesta ja uskonnoista.

Pelin laativat Puolalan koulun englannin kieliluokkien opettajat Anne Lindholm, Lotte Lindström, Milla-Mari Naukkarinen-Nurmi ja Meija Peltonen. Pelin toteutukseen saatiin rahoitusta Turun Kielivirta-hankkeesta.