Englannin kieliluokat 1 – 6

Lukuvuosi pyörähti käyntiin varsin poikkeuksellisissa merkeissä ja monet perinteiset tapahtumat on jouduttu perumaan tai toteuttamaan eri tavalla kuin yleensä. Uudistetuissa tiloissa yhteistyön tekeminen englannin kieliluokkien kesken on entistä helpompaa 3.-6. luokkien yhteisen piazzan äärellä. Alkuopetuksella on myös toimivat tilat kerrosta alempana.

Welcome party jäi tänä vuonna koronan takia välistä, mutta toivottavasti pääsemme taas ensi syksynä yhdessä kokoontumaan!

Syyskuussa 4b vietti Adventure Day’tä Oriniemessä yhdysvaltalaisen Mr Chris Keithin kanssa. Ohjelmassa oli toiminnallisia, englanninkielisiä luonnontiedetyöpajoja veteen, ilmaan ja suomalaiseen metsään tutustuen.

Syyslukukausi huipentui Halloween –päivään, jota vietimme omien luokkien kesken herkuttelemalla ja naamiaisasuihin pukeutuneina. Päivän aikana metsästettiin piilotettuja kurpitsoja ja seikkailtiin Minecraft -radoilla.

Kurpitsa ja Star Wars -hahmo istuvat pöydän ääressä.
Happy Halloween!

Helmikuun Kielikarnevaalissa 3b yhdessä muiden turkulaisten kolmosluokkalaisten kanssa pääsi tutustumaan eri kieliin ja kaupungin A2 –kielitarjontaan. Kielikarnevaali toteutettiin toiminnallisesti Seppo-alustaa käyttäen. Oppilaat pelasivat 3-4 hengen joukkueissa.

Valentine’s Dayn kunniaksi vanhempainyhdistys tarjosi kieliluokille kaksi elokuvaa: Wonderpark pienemmille oppilaille ja Onward. Lapset tykkäsivät elokuvista, ja kokemuksen kruunasivat toki herkut omassa luokassa.

Perinteinen pääsiäisen Egg Hunt –tapahtuma toteutui tänä vuonna tehtäväradan muodossa. Kummiluokat kiersivät radan kummiryhmissä ja 3.-4. luokat omissa porukoissa. Radalla tehtiin pääsiäiseen liittyviä tehtäviä, mm. pääsiäismunien koristelua, tiputanssia ja sanastoleikkejä. Palkinnoksi kaikki radan suorittaneet saivat pääsiäismunat.

Huhtikuussa vietimme ensimmäistä kertaa Book Monthia. Kuukauden ajaksi luokat oli jaettu pienryhmiin, jotka kilpailivat keskenään siitä, mikä ryhmä luki eniten. Ryhmät värittivät yhteisiä lukumatoja ja kuukauden lopuksi seiniä koristivat pitkät ja värikkäät lukumadot. Kuukausi huipentui Book Character Dayhin, jolloin oppilaat pukeutuivat kirjallisuuden suosikkihahmokseen. Hahmot esiteltiin omissa ja kummiluokissa. Oppilaat olivat hienosti panostaneet hahmoihinsa ja osasivat kertoa niistä sujuvasti englanniksi.

Vappua vietimme London to Loch Ness –mysteeripelin merkeissä. Virtuaalisessa mysteeripelissä ratkottiin kadonneen Loch Nessin hirviön arvoitusta. Niin pienryhmien kuin koko luokankin yhteistyö arvoituksen ratkaisemiseksi sujui hienosti!

Kevään odotetuin tapahtuma, Europicnic, siirrettiin ensimmäistä kertaa historiassa sisätiloihin sään ollessa harvinaisen huono. Juhlasalissa saimme kuitenkin turvavälit huomioiden kruunattua uuden kuningattaren: eläkkeelle jäävän Ms Eija Inbergin. Lauloimme Eijalle Rainbow songin ja oppilaat olivat askarrelleet kortteja sateenkaaren väreissä. Mukana menossa oli myös eläkkeelle jäänyt Ms Barbara Pulkkinen. Juhlallisuuksien jälkeen siirryttiin sisäpicnicille omiin kerroksiin. Oppilailla tuntui olevan sisällä yhtä hauskaa kuin ulkonakin, eikä kukaan olisi malttanut siirtyä iltapäivän oppitunneille picnicin jälkeen.

Viimeisellä kouluviikolla 6b kävi luokkaretkellä Naantalissa. Sää oli kuin morsian ja retken kohokohta oppilaiden mielestä oli uiminen Muumisaaren rannalla. Vanhempainyhdistys tuki ystävällisesti retkeä ja saimme nauttia herkulliset pitsat ja jäätelöt Naantalin historiallisen kauniissa miljöössä.

Oppilaita kalliolla, takana meri.
6b luokkaretkellä.

Eija Inberg eläköityy

Pitkäaikainen kieliluokan opettajamme Eija Inberg jää eläkkeelle 1.8.2021.

Opettajana Eija Inbergin rooli on ollut ratkaisevan tärkeä Puolalan englannin kieliluokkien perustamisessa. Hän on ollut alusta saakka mukana silloisen Kouluhallituksen vieraskielisessä kokeilussa 1990-1992. Kun lakimuutos salli laajamittaisen vieraskielisen opetuksen aloittamisen Suomessa vuonna 1992, on hän siitä saakka toiminut englanninkieliluokan opettajana ja toiminnan kehittäjänä.  Eija Inbergin työpanos on ollut koulussamme korvaamatonta. Toivotamme hänelle antoisia eläkepäiviä!

Englannin kieliluokkayhdistys

Kielenopiskeluun saamme mukavaa vaihtelua, kiitos yhdistyksemme. Tänä vuonna vanhempainyhdistyksen avustuksella tilasimme uusia kirjasarjoja, joista oppilaat pitivät kovasti. Lisäksi 1b ja 2b viettävät Sports days- ja 3b Play day –päivät. 4b nauttii syksyn Adventure Day –tapahtumasta ja 6b saa yhdistyksen retkiraha-avustuksen. Yhdistys myös mahdollistaa englannin kielistipendien jakamisen keväisin. Suurkiitos!

Lisätietoa kieliluokkatoiminnasta: http://www.kieliluokat.fi

kieliluokkalogo