Puolalan koulun oppilaskunta 7. – 9. luokat

Monialainen oppimiskokonaisuus

Yksi vuoden kohokohdistamme oli MOK-viikko, jonka järjestimme yhteistyössä tukioppilaiden kanssa. Tänä vuonna teemana oli ilmasto ja kolmen päivän aikana järjestimme paljon erilaista ohjelmaa, esimerkiksi pajoja, retken Kuhankuonolle ja kahvilan, jonka tuotot menivät Itämeren hyväksi. Viikkoa suunniteltiin yhdessä luokkien ja opettajien kanssa.

MOK-viikkomme alkoi aamunavauksella, jonne saimme vieraaksi Turun kaupunginjohtajan Minna Arveen. Keskiviikkona järjestimme paneelikeskustelun, jonka aiheena oli ilmastonmuutos. Keskustelua johti oman koulumme oppilas Alma Jokinen ja vieraiksi saimme Pekka Haaviston, Jami Jokisen, Amro El-Khatibin, Miika Meretojan sekä Aleksandr Käharin, joka on myös koulumme oppilas. Saimme paikalle myös Ylen, joka taltioi tämän paneelikeskustelun. Se on katsottavissa toistaiseksi Yle Areenasta (https://areena.yle.fi/1-50318928). Viikko oli oikein onnistunut ja saimme siitä hyvää palautetta oppilailta.

Kirjoittanut Aino von Essen 9e

Joulun aikaan

Koulussamme oli joulun aikaan monenlaista jouluteemaista ohjelmaa. Koulussamme pidettiin esimerkiksi aamunavaus, jossa kolme oppilasta koristelivat kukin opettajan. Parhain koristelu voitti. Ohjelmassa oli myös karkkikeppien piilotusta, kahvila ja jouluaiheinen kilpailu, jossa piti arvata sanojen jatko-osat.

Kirjoittanut Daniel Sjöroos 7e

Ystävänpäivä

Ystävänpäivänä OPK teki yhteistyötä Tukareiden kanssa. Viikko alkoi aamunavauksella, joka sisälsi muun muassa kahootin, jonka kolme parasta saivat itsellensä palkinnoksi karkkia. 9-luokan Tukarit järjestivät halipassin halukkaille, sekä 8- ja 9-luokan tukarit tekivät yhdessä OPK:n kanssa ystävänpäivä kahvilan, jossa tehtiin ennätysmyyntimäärä edellisiin kahviloihin verrattuna. Lisäksi vietettiin myös kohteliaisuusviikkoa, jolloin joka päivälle oli oma teemansa.

Kirjoittanut Kasper Kouvonen 8d

Nuorisovaltuustolta hankerahaa

Päätimme hakea tänä vuonna NuVan hankerahaa. Pitkän miettimisen jälkeen keksimme loistoidean, järjestämme koululle Amazing race tapahtuman. Tätä ideaa lähdettiin sitten hiomaan ja suunnittelemaan ja palautuspäivään mennessä ideamme oli täysin valmis. Jäimme jännittämään, saisimmeko mahdollisuuden mennä esittelemään livenä ideamme NuVan kokoukseen. Kun tieto siitä, että ideamme on päässyt jatkoon tuli, olimme hyvin innoissamme. NuVan kokous oli hyvin jännittävä, mutta esityksemme sujui hyvin ja meille myönnettiin koko hakemamme raha, lähes 2000€. Valitettavasti etäopetuksen takia emme voineet viedä projektiamme loppuun.

Kirjoittanut Maija Kurki 9a ja Enni Seppänen 8b

Oppilaskunnan hallitus etäkokousti

Teams-kokouksen osallistujien kuvat näyttöpäätteen ruudussa.

 

Kun koulut siirtyivät etäopetukseen, oppilaskuntamme piti innokkaasti etäkokouksia Teamsin välityksellä.  Ikävä kyllä suuri osa ohjelmistamme peruuntui, mutta koitimme oppilaskunnan hallituksen kanssa keksiä mahdollisimman monipuolista ja laadukasta tekemistä. Opkh päätti yhdessä koota koulumme esittelyvideot yhteen.

Kirjottanut Daniel Sjöroos 7e