Lähikoululuokat 1-6

A-luokan oppilaita tutkimassa Harvaluodon maastosta löytyneitä asioita.
A-luokan oppilaita tutkimassa Harvaluodon maastosta löytyneitä asioita.

Puolalan koulun toinen väistötilalukuvuosi aloitettiin edellisen vuoden tapaan kahdessa eri yksikössä: Sepänkadulla ja Pakkarinkadulla. Syksyn uudet kolmasluokkalaiset astuivatkin siis koulu-uransa aikana jo kolmanteen koulurakennukseen opiskelemaan. Kuitenkin kahden talon väen välinen yhteydenpito oli monelle tuttua jo edelliseltä vuodelta. Erityisesti kummioppilastoiminta lisäsi liikennettä kahden yksikön välillä. Viidennen ja kuudennen luokan kummit sekä ensimmäisen ja toisen luokan kummioppilaat vierailivat vuoden mittaan toistensa luona ja vaihtoivat kuulumisia eri tavoin.
Lähiluokkien vanhempainyhdistys pääsi yhden välivuoden jälkeen järjestämään taas perinteisen pihatapahtuman a-luokkien oppilaille, vanhemmille ja opettajille. Topeliuksen koulun piha täyttyi iloisesta hulinasta, kun oppilaat ja muutamat rohkeat vanhemmatkin uskaltautuivat osallistumaan lähiluokkien opettajien vetämiin kisailupisteisiin. Vanhempainyhdistyksen buffet-pöytä notkui herkkuja ja arpajaispisteellä kävi kova kuhina. Ilta huipentui 5 ja 6 a-luokkien väliseen katukoristurnaukseen.
Syyskuun puolivälissä a-luokat reissasivat yhdessä Piikkiön Harvaluotoon viettämään toiminnallista ulkoilupäivää meren rannalle. Oppilaat pääsivät kiertämään erilaisia toimintapisteitä, joissa tarvittiin niin liikunnallisia, taiteellisia kuin älyllisiäkin taitoja. Lopuksi kaikki saivat nauttia eväistä ja grillata makkaraa kylläkin erittäin märissä tunnelmissa. Retkipaikan tarjoamat katokset eivät meinanneet millään riittää reilulle sadalle a-luokkalaiselle, kun rankkasade yllätti retkeilijät. Onneksi reipas mieli ja lämmin linja-auto pitivät tunnelman iloisena.
Kevätpuolen odotetut tapahtumat kuten myyjäiset, retket ja aiemmilta vuosilta tuttu Estradi kutsuu -päivä jäivät tältä vuodelta poikkeustilanteen takia järjestämättä. A-luokat jatkavatkin sitten syksyllä ihan uudella energialla uudessa upeassa koulutalossa kaikki jälleen saman katon alla.