Tukioppilaiden vuosi

Lukuvuosi lähenee jälleen loppuaan. Puolalan koulun perinteenä on joka vuosi valita niin kutsutut tukarit. Tukarit ovat 9. luokkalaisia, jotka järjestävät erilaista toimintaa ympäri vuoden, kuten kahviloita. Tämä vuosi on ollut aikaisemmista poikkeava vallitsevan korona-kriisin takia, mutta se ei ole estänyt hyvää yhteishenkeä.

Suurin osa tukareiden toiminnasta on painottunut syksyyn, jolloin pidettiin muun muassa MOK-viikko oppilaskunnan hallituksen kanssa yhteistyössä, Kenia-kahvila Puolalan koulun oman kummioppilaan tukemiseksi ja seiskojen ryhmäytyminen. Tukarit ovat tehneet myös tiivistä yhteistyötä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa ympäri lukuvuotta. Mannerheimin Lastensuojeluliitosta on käyty pitämässä tukareille erilaisia koulutuksia muun muassa päihteistä ja kiusaamisesta. Päihdekoulutukseen osallistui myös NIKO-projekti.

Lukuvuoden alussa tukareille jaettiin omat ”kummiluokat” seiskoista, joiden kanssaan he olivat eniten tekemisissä. Seiskoille pidettiin muun muassa kiusaamisen vastainen oppitunti ja tarkoituksena oli myös pitää päihdevalistus MLL:n ohjeistamana, mutta valitettavasti vallitsevan tilanteen takia tämä jouduttiin perumaan.

Lukuvuoden lopussa on ollut tapana järjestää ysigaala, jossa juhlitaan ysiluokkalaisia ja annetaan heille erilaisia titteleitä. Tänä vuonna ysigaalan periteinen järjestäminen ei ole mahdollista, joten tukarit suunnittivat virtuaali-ysigaalan.

Yhteiset hetket, hyvä ryhmähenki ja uusiin ihmisiin tutustuminen ovat olleet tukareille vuoden kohokohtia, toivottavasti uudet tukarit saavat pitää yhtä paljon hauskaa ensi vuonna.