Englannin kieliluokat 7-9

Saimme heti syyslukukauden alussa vieraan Helsingistä. Lara Bryden Britannian suurlähetystöstä vieraili Puolalan yläkoulussa ja englannin kieliluokan oppitunnilla.  Saimme suurlähetystöltä useita kiinnostavia nuorten kirjoja lahjoituksena.

13 oppilasta aikuisen kanssa ryhmäkuvassa.
Kuvassa 7b:n oppilaat esittelevät suurlähetystön lahjoittamia kirjoja.

Yläkoulun monialaisella viikolla toteutettiin hyvinvointiteemaa, jolloin englannin kieliluokat pääsivät kokeilemaan rugbya Turku Eaglesien ohjaajien opastuksella

Natiiviopettaja Lorna Koskela piti tunteja eri aineissa. 9b yhteiskuntaopin tunnilla käsiteltiin Britannian poliittista järjestelmää, äänestämistä ja päätymistä Brexit-tilanteeseen. 8b:n historian tunneilla käsiteltiin kylmään sotaan johtanutta kehitystä ja sen seurauksia. Matematiikassa aiheena oli aika ja liike. Tunnilla suunniteltiin Turkuun 5km:n juoksu, jossa piti pysyä poluilla eikä saanut käyttää varsinaisia teitä. Lopuksi vertailtiin huippujuoksijan suorituskykyä oppilaan juoksuvauhtiin. Uskonnon tunneilla käytiin läpi anglikaanisen kirkon oppeja ja toimintaa.

Vapun aattona englannin kieliluokat osallistuivat Kielivirta-hankkeen järjestämään Kielikarnevaali-tapahtumaan, jossa esimerkiksi tanssittiin salsaa, kuultiin luento sanattomasta viestinnästä, nähtiin upea taikuri-esitys ja pelattiin eri kielten osaamista vaativaa Seppo-peliä.

Taustalla iso puu. Edustalla pyramidimainen köysikiipeilyteline, jossa neljä nuorta kiipeilemässä.
Seppo-peliä päästiin pelaamaan Samppalinnan puistoon upeassa kevätsäässä.

Yläkoulussa Hollanti-projekti on keskeinen osa englannin kieliluokalla opiskelua. Joka vuosi 8. luokkalaiset vierailevat Goesissa ja isännöivät hollantilaisia Turussa. Oppilasvaihdosta erillinen juttu luettavissa tästä.