Lähikoululuokat 1-6

Puolalan koulun syksy käynnistyi edellisistä vuosista poiketen kahdessa eri yksikössä. Tämän takia myös kummien ja kummioppilaiden välimatka kasvoi 2,4 kilometrillä. Kuitenkin sekä 5A- että 6A-luokat kävelivät jo ensimmäisen kouluviikon aikana Sepänkadulta Pakkarinkadulle tervehtimään 1A- ja 2A-luokilla olevia kummioppilaitaan. Tuo matka vuodenajan mukaan muuttuvaa jokivartta pitkin on lukuvuoden aikana taitettu useampaan kertaan edestakaisin, ja kummioppilastoiminta on pysynyt vilkkaana välimatkasta huolimatta.

Perinteinen vanhempainyhdistyksen järjestämä pihatapahtuma vaihtui tänä vuonna poikkeuksellisesti koulupäivän aikana vietettyyn a-luokkalaisten puistopiknikkiin Turun linnan puistossa. Syyskuun viimeisen perjantain iltapäivä vietettiin isompien oppilaiden vetämien toimintapisteiden tohinassa hyvästä seurasta ja eväistä nauttien.

A-luokkien kevätmyyjäiset pidettiin 5.4. Sepänkadulla. A-luokkalaisten keräämiä arpajaispalkintoja pussitettiin ja järjesteltiin urakalla vanhempainyhdistyksen voimin. Viidesluokkalaiset hoitivat myyjäispäivänä arpajaisten järjestämisen ja kuudesluokkalaiset kotiväen avustuksella valmistettujen herkkujen myymisen. Pöydät notkuivat toinen toistaan makoisamman näköisiä makupaloja ja tunnelma oli kuin muurahaispesässä. Myös kummioppilaat kävivät vierailulla iloisessa myyjäishulinassa.

Lukuvuoden viimeinen, kaikkien a-luokkien yhteinen tapahtuma vietettiin Eurooppa-päivänä 9.5. Topeliuksen koululla. Vuoden juhlasalittoman ajanjakson jälkeen saimme vihdoin nauttia Estradi kutsuu -esityksistä Topeliuksen yläkoulun juhlasalissa. Oppilaat olivat luokka-asteittain koonneet mitä hienoimpia omatekoisia taikuri-, sketsi-, akrobatia-, tanssi- ja musiikkiesityksiä. A-luokilta löytyy aikamoisen rohkeita monitaitureita. Esitysten jälkeen saimme nauttia vielä aurinkoisesta kevätpäivästä mutustellen vanhempainyhdistyksen tarjoamia munkkeja ja mehuja Varvintorilla.

A-luokkien opettajat

 

A-luokkalaisia syömässä munkkeja aurinkoisessa kevätsäässä
A-luokkalaisia syömässä munkkeja Varvintorilla.