Alakoulun musiikkiluokat

– Laulaa niin saat, lentää taivaat. –

Syksyn kuorotoiminta aloitettiin reippaasti heti elokuussa kuoroleireillä Turun kristillisellä opistolla. Leireillä valmistauduttiin musiikkiluokkien lokakuiseen 50-vuotisjuhlakonserttiin Turun konserttitalolla, jossa lauloimme musiikin yhdistävästä voimasta ja esitimme yhdessä yläkoulun ja lukion kanssa koulun entisen oppilaan, säveltäjä Tytti Arolan ilmapalloille säveltämän Aither-teoksen.

Lokakuussa vietettiin myös perinteistä Soiton ja laulun iltaa, joka väistötilojen takia sai uuden muodon. Illan aikana järjestettiin kuoroesitysten lisäksi soitinpajat, joissa valmistui hienoja ja käyttökelpoisia sanomalehticlaveseja, joilla säestettiin vielä loppuillan yhteislaulua.

Alakoulun joulukonsertti Kynttilän valossa järjestettiin Tuomiokirkossa marraskuun lopussa. Konsertissa kuultiin tuttuja ja myös uudempia joululauluja sekä laulaen että soittaen. Lisäksi Cantitare esiintyi joulukuussa Turun sotaveteraaniyhdistyksen joulujuhlassa.

 Kuvassa kuorolaisia juhlallisissa sinivalkoisissa esiintymisasuissaan.
Cantitare esiintyy Turun sotaveteraaniyhdistyksen joulujuhlassa.

Kevätlukukauden aluksi tammikuussa Cantitare esiintyi musiikkiluokkien infotilaisuudessa Sepänkadulla. Yleisössä oli monta innostunutta musiikkiluokkahakijaa. Kevään kuoroleirit pidettiin helmikuussa syksyn tapaan Turun kristillisellä opistolla. Laulamisen lisäksi nautittiin opiston maukkaista tarjoiluista sekä kivasta piha-alueesta.

Maaliskuussa 5E oli esiintymässä Talvisodan päättymisen muistotilaisuudessa Tuomiokirkossa. Omien kappaleiden lisäksi lapset pääsivät esittämään Finlandian yhdessä Laivaston soittokunnan ja sotaveteraanikuoron kanssa, mikä oli kaikille upea ja vaikuttava kokemus.

Maaliskuussa Piccolot pääsivät esiintymään Turun filharmonisen orkesterin kanssa Hilla ja Liisi –musiikkisatuun. Ystävyydestä ja maailman ihmettelystä kertovia konsertteja oli yhteensä viisi. Konserttiviikko oli upea kokemus ja Hillaan ja Liisiin tutustuminen ihastutti!

Lapsia istumassa lattialla tiiviisti.
Piccolot innokkaina odottamassa lavalle pääsyä Konserttitalolla.

Huhtikuussa 6E esitti taidokkaasti Maria Viitasaaren säveltämän ja Pirkko Arolan käsikirjoittaman musiikkinäytelmän Tuhkimo löytää nimensä. Esityksiä oli huhtikuussa useita, sekä päivisin koulun oppilaille että iltaisin kotiväelle.

Toukokuussa olivat alakoulun musiikkiluokkien Penkki, puu ja puistotie –kevätkonsertit Sigyn-salissa. Ohjelmassa oli euroviisuklassikoita puistomaisemissa. Kuoron lisäksi lavalla nähtiin upea isäbändi sekä monta taidokasta solistia ja tanssijaa. Toukokuun viimeisellä kouluviikolla Cantitare lähti vielä kuoromatkalle Ouluun. Oulussa tutustuimme kaupunkiin, esiinnyimme paikallisten musiikkiluokkien euroviisuteemaisessa kevätkonsertissa ja pidimme hauskaa yhdessä kivan lukuvuoden päätteeksi.

Kaikki alakoulun musiikkiluokkalaiset Sigyn -salin lavalla esiintymässä.
Kuorot kevätkonsertin tunnelmissa.

Aila ja Oona