Teemapäivä Suomi 100

Lauantaina 30.9. Turun Lyseon koulu kunnioitti satavuotiaan Suomen itsenäistä taivalta. Eri vuosikymmenien pajoissa pääsi tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin vuosien varrelta.
Valmistelut teemapäivään aloitettiin jo muutamia viikkoja aikaisemmin, kun jokainen luokka sai oman vuosikymmenensä. Oppilaat alkoivat suunnitella parinkymmenen minuutin kestävää pajaa muille kyseisestä vuosikymmenestä. Jo silloin saattoi nähdä, että päivästä olisi tulossa ennennäkemätön.

Lauantai-päivä alkoi lipunnostolla koulun pihalla. Huolimatta pienistä vaikeuksista, lippu saatiin nätisti lipputankoon. Päivä saatiin alkuun.

Oppilaita lähti valumaan kohti omia teemapisteitään. Jokaisella oli paperinen päiväpassi, johon kerättiin pisteiltä leimoja. Oppilaat kulkivat ryhmissä iästä ja luokasta riippumatta, myös oppilaiden vanhempia oli mukana kiertelemässä pajoja.
Pajoja oli paljon erilaisia ja kaikki oppilaat olivat tehneet hienoa jälkeä oman vuosikymmenensä toteuttamisessa. Oli paperinukkeja, videoita, musiikkia, pelejä, tietovisoja sekä pari 60-luvulla lapsuutensa viettänyttä. Tunnelma oli niin oppilailla kuin opettajillakin hyvä, ja kaikki sujui mainiosti.

Ihmisten seassa käytävillä kulki viidesluokkalaisia pukeutuneina sotalapsiksi. Lapsilla oli kaulassaan nimikyltit ja mukanaan suuret matkalaukut. Heillä oli kysymyksiä mukanaan, joita he kysyivät pisteelle tulijoilta.

Ruokalassa tarjoiltiin mehua, jugurttia, banaania, sekä leipää. Koska koko koulu söi samaan aikaan, oli ruokalassa tungosta. Oppilaiden ollessa ruokailussa, rehtori oli järjestänyt vanhemmille kahvitilaisuuden, jossa vanhemmilla oli mahdollisuus kysyä mieltä painavista asioista. Rehtori myös kertoi ensi vuotta koskevista muutoksista koulun tiloihin. Ruokailun jälkeen pajoja jatkettiin kello yhteen saakka, jonka jälkeen oppilaat pääsivät viikonlopun viettoon.

Helmi, Roman, Adelia ja Matias 9c<img