Turun Lyseon koulun liikuntapäivä

28.9. aamulla yhdeksän jälkeen koulun kentälle oli kerääntynyt koko Lyseon koulu. Yläastelaisista oli tunnistettavissa monia teemoja kasvomaalauksista ja lipuista lippalakkeihin ja sandaaleihin.

Odotukset olivat korkealla. Vielä oli kylmä, mutta muutamat seitsemäsluokkalaiset paljastivat jo odottavansa eväitä. ”Mä hei lupauduin heittämään Crocsia!” joku naurahti.

Viisitoista yli yhdeksän ensimmäiset läjämuodestelmiksi muuntautuneet jonot lähtivät kävelemään kohti Paavo Nurmi-stadionia. Yläkoulun lopulta valuttua pois kentältä myös alakoulu sai ohjeensa luokkakilpailuista.

Stadionille saavuttiin ja jokainen sai eväspussin – leipää, mehua, välipalakeksi ja banaani. Auringonpaiste jäi päivältä vain unelmaksi, sillä pilvet olivat vuoranneet taivaan ja kylmä tuuli laittoi monien kädet vetäytymään hihoihin.

Lajeja oli monia. Yhdeksäsluokkalaiset kisasivat vuoroloikassa ja tulitikunheitossa. Kahdeksasluokkalaisten lajeina olivat kuntopallon heitto ja alustahyppely. Seitsemäsluokkalaiset heittivät crocsia ja testasivat, kuka hyppii hyppynarulla pisimpään. Yhteisiä lajeja olivat aitajuoksu ja klassinen sukkulaviesti.

Seitsemänsiltä ja yhdeksänsiltä luokka-asteilta voittajia olivat liikuntaluokat, mutta muutamilta luokilta ei paljoa puuttunut heidän päihittämiseensä. Kahdeksansien luokkien voittaja oli 8D.

Olympialaisissa myöskin kilpailtiin luokkahengestä luokan teeman muodossa ja kaksi seitsemäsluokkaa esittivät omansa muulle koululle. Tästä panostuksesta tietysti jaettiin lisäpisteitä.

Teksti & kuvat: Nelli, Veera ja Helmi 9. c