Ajatuksia vedestä

 

 

Runosmäen kirjastossa on esillä Turun Lyseon yläkoulun 7-luokkalaisten kirjoittamia ja kuvaamia ajatuksia vedestä. Lyseon koulussa on kevään 2017 aikana käsitelty vesiteemaa eri oppiaineiden yhteistyönä. Äidinkielen ja kuvataiteen tunneilla syntyi valokuvia ja kirjoituksia vedestä.

Oppilaat lähtivät työstämään äidinkielen tunneilla veteen liittyviä tekstejä (runoja, kuvauksia, mielikuvia, muistoja jne.). Monet oppilaat kirjoittivat esimerkiksi runoja tai kuvauksia elämänsä ensimmäistä kertaa. Kuvataiteen tunneilla kuvattiin tekstiin tai tekstin osaan liittyviä valokuvia. Valokuvat otettiin lähikuvina, jolloin kouluympäristöstäkin löytyi runsaasti kuvauskohteita teksteihin, joissa saatettiin liikkua ajallisesti tai maantieteellisesti paljon kauemmas.

Näyttely on esillä Runosmäen kirjastossa 9.5. alkaen syyslukukauden alkuun saakka. Kirjasto on avoinna ma–to klo 10­–19 ja pe klo 10–16 osoitteessa Piiparinpolku 19, 20360 Turku.

 

 

 

 

 

Millainen musiikki miellyttää sinua?

Kevättalvella lukion valinnainen musiikinkurssi teki pienen kyselyn koulumme 7. luokkalaisille. Kyselyssä kaikki oppilaat vastasivat anonyyminä, mitä musiikkityylejä he kuuntelevat sekä miten he näkevät omat luonteenpiirteensä viiden persoonallisuuskysymyksen kautta.

Vastaukset ovat nähtävissä koulun 2. kerroksen aulassa.
 

Kannattaa lukea pilke silmäkulmassa

Kattavan tutkimuksen siitä, että tietyn musiikkigendren kuuntelijoilla on samankaltaisia persoonallisuuden piirteitä, on tehnyt skotlantilainen Adrian North. Hän toimii professorina Edinburghin Herriot-Wattin yliopistossa. Tulosten ohessa on myös luettavissa pieni suomenkielinen tiivistelmä Adrian Northin tutkimustuloksista. Käy katsomassa, minkälaisia ovat Turun Lyseon popin tai rapin kuuntelijat ja vertaa ovatko tulokset samanlaisia, kuin Adrian Northin tutkimuksessa.

POP vai RAP

Turun Lyseon koulun esittelyvideo

 
Alkukeväästä kuvattiin koululla sosiaalisesta mediasta tuttu Mannequin Challenge-video. Projektiin osallistuivat innolla niin oppilaat kuin opettajatkin. Jokainen luokka ideoi oman kuvattavan tilanteensa ja näistä kerääntyikin mitä erilaisimpia näkymiä luokkatilanteista. Videomateriaalia, jonka oppilaat kuvasivat, saimme kasaan hurjat 12 minuuttia ja tästä syystä päädyimmekin tekemään videolle oman musiikin. Video on nähtävissä oheisesta linkistä. Kiitos kaikille osallistuneille!

Kevätmyyjäiset

 

 

Lyseon oppilaiden järjestämät

Kevätmyyjäiset pidettiin keskiviikkona 12.4.2017.

Kiitokset oppilaille, opettajille, huoltajille ja kaikille mukana olleille.

 

 

 

Monialaiset oppimiskokonaisuudet

Syyslukukauden päivätyökeräys Itämeren suojelun hyväksi toteutui onnistuneesti ja nyt teema jatkuu kevätkaudella monialaisena oppimiskokonaisuutena. Eri oppiaineissa ja eri luokka-asteilla sovelletaan uutta opetussuunnitelmaa ja käsitellään VESI -teemaa eri näkökulmista.

Lue lisää koulumme VESI -oppimiskokonaisuuden suunnitelmista:

http://www.lounaistieto.fi/ymparistonyt/turun-lyseo-ja-eurajoen-yhteiskoulu-tarttui

 

 

 

Kevätlukukausi käynnistyi

 

 

Tervetuloa Turun Lyseon koulun vanhempainiltoihin

 

 

Kevätlukukauden huoltajaillat

Yläkouluun siirtymisen infoilta (6. lk) 11.1.2017 klo 18.30

Valinnaisaineiden infoilta liittyvä ilta (7.lk) 31.1. klo 18.00

Yhteishakuilta (9. lk)  8.2.2017 klo 18.00

Kahdeksansien luokkien huoltajille on ollut tapana pitää teemailta, jonka yhteydessä on voinut keskustella luokanohjaajan kanssa. Tätä on toteutettu yhteistyössä vanhempainyhdistyksen kanssa. Tarkempaa tietoa luokanohjaajilta myöhemmin.

Jo tiedossa olevien huoltajailtojen lisäksi koululla järjestetään pääsiäismyyjäiset 12.4.2017 sekä vanhempainyhdistyksen järjestämää toimintaa.