4.-6.-luokat Pikku Huuhkaajien maaottelussa

Syyskuun aluksi 4.-6.-luokkalaiset pääsivät viettämään aurinkoista päivää Veritas-stadionilla. Oppilaat pääsivät katsomaan Pikku Huuhkaajien U21-maaottelua Islantia vastaan. Tunnelma pelissä oli hieno, kun paikalla oli 3000 turkulaista koululaista. Yksi pelin kohokohdista oli maskottien viihdyttäminen puoliajalla, sekä tapahtumarikkaat pelin viimeiset minuutit.

Seuraavana päivänä Pikku Huuhkaajien pelaajia tuli vielä vierailemaan koulullemme. He jakoivat nimmareita, sekä näyttivät temppuja.

ProKoulun kolmannet toimintaohjeet

ProKoulun toiminnassa olemme tämän lukukauden aikana keskittyneet koulupäivän aloitukseen, sekä tehtävistä ja koulutarvikkeista huolehtimiseen.

Kevään kolmannet toimintaohjeet ovat seuraavat:

1. Pyydän puheenvuoron viittaamalla.

2. Kuuntelen muita.

3. Noudatan oppitunnilla aikuisen ohjeita.

Näihin asioihin kiinnitämme erityisesti huomiota seuraavien viikkojen aikana. Toimintaohjeilla pyrimme vaikuttamaan positiivisesti työrauhaan ja työskentelyyn oppitunneilla.

Tilasto-olympialaisista kolmas sija Turun Lyseon koulun joukkueelle

Koulumme joukkue Team Mandariini (Ville Kauppinen, Akseli Koskela ja Paavo Mäki 9B) osallistui tänäkin vuonna Tilastokeskuksen järjestämiin Tilasto-olympialaisiin. Pojat olivat kansallisessa finaalissa upeasti kolmannella sijalla. Mandariinin pojat lähtevät huhtikuun viimeisellä viikolla (ke ja to) kahden päivän palkintomatkalle Helsinkiin Tilastokeskuksen kustantamana.

Yläkoulusarjan palkittavat oppilaitokset ja joukkueet:
•    1. sija    Espoonlahden koulu HUPS
•    2. sija   Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu XEROORA
•    3. sija   Turun Lyseon koulu MANDARIINI

Tilasto-olympialaiset on kansainvälinen kilpailu nuorille, ja sen tavoitteena on edistää tilastojen lukutaitoa kiinnostavasti. Edelliseen kilpailuun osallistui yli 17 000 nuorta eri puolilta Eurooppaa.

Nyt kuudetta kertaa järjestettäviin tilasto-olympialaisiin ilmoittautui Suomesta yhteensä 61 joukkuetta ja 111 nuorta. Kilpailussa nuoret tekivät pienen tilastollisen tutkimuksen annetun aineiston pohjalta.

Kummankin sarjan kaksi parasta joukkuetta jatkaa kilpailua Euroopan finaalissa, jota varten tehdään lyhyt tilastoihin liittyvä video. Tänä vuonna kansainvälisen kilpailun videoissa käsitellään hyvinvointia.

Euroopan finaaliin lähtevistä videoista järjestetään yleisöäänestys. Myös sarjojen kolmanneksi tulleet joukkueet voivat osallistua videolla yleisöäänestykseen, joka toteutetaan 17.5.–30.5.2023.

Lähde: Tilastokeskuksen sivut https://tilastokeskus.fi/uutinen/tilasto-olympialaisten-suomen-kilpailun-voittajajoukkueet-sibelius-lukiosta-ja-espoonlahden-koulusta

ProKoulu

Opettajilta, huoltajilta ja oppilailta kerättiin viime keväänä tietoa, jonka perusteella on nyt koko koulun voimin lähdetty yhtenäistämään, kehittämään ja jäsentämään koulupäivää kaikilla luokka-asteilla. Edellisten viikkojen aikana on keskitytty koulupäivän alkuun. Tavoitteena on ollut rauhoittaa näitä siirtymätilanteita, sekä kiinnittää erityistä huomiota toistemme kohtaamiseen ja tervehtimiseen. Kevään toisena tavoitteena keskitytään läksyjen tekemiseen ja tarvittavista opiskeluvälineistä huolehtimiseen.

Oppilaille on laadittu yksinkertaiset hyvän käytöksen toimintaohjeet. Toimintaohjetta noudattaessaan oppilas saa koulun aikuiselta muistukekortin. Mikäli luokka on saavuttanut asetetut tavoitteet, pidetään luokan yhteinen palkintotunti, joka voi olla esim. lautapelien pelaamista tai muuta mukavaa yhteistä tekemistä.

ProKoulu on tutkimustietoon perustuva käyttäytymisen ongelmien ennaltaehkäisemisen koko koulun yhteinen toimintamalli. ProKoulun tavoitteena on vaikuttaa koulun työrauhaan, käyttäytymisongelmien esiintymisen sekä oppilaiden ja opettajien hyvinvointiin.

Kevään aikana alakoulun luokat kilpailevat luokkakisoissa

Alakoulun luokat ovat kilpailleet kevään aikana kolmesti luokkakilpailuissa. Kilpailuissa on ollut erilaisia tehtäviä, joita on kisattu palloiluhallissa ja koulun piha-alueella. Luokkakilpailuissa on ollut havaittavissa hyvää yhteishenkeä ja yli luokkarajat rikkovaa kannustusta. Kevään aikana on vielä kolme kilpailua jäljellä. Viimeisen kilpailun jälkeen jokaisen luokka-asteem voittajaluokalle jaetaan kiertopalkinto.