Oppilaskunta

Kaikki koulumme oppilaat kuuluvat oppilaskuntaan. Oppilaskunnan tehtävänä on saada oppilaiden ääni kuuluviin koulumme asioita koskevissa päätöksissä ja kehittää koulun arkea oppilaiden ideoiden pohjalta.

Alakoulun oppilaskunnan hallitus:
Jokaiselta luokalta on valittu yksi varsinainen edustaja ja yksi varaedustaja oppilaskunnan hallitukseen. Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa käsittelemään ajankohtaisia asioita, tekemään päätöksiä ja suunnittelemaan tapahtumia. Lisäksi hallitus järjestää noin kerran viikossa vapaaehtoisen välituntikokouksen, jossa valmistellaan idealaatikkoon tulleita ehdotuksia, tehdään materiaaleja tuleviin tapahtumiin ja keskustellaan oppilaiden toiveista.

Oppilaskunnan hallitus valitsee keskuudestaan vuoden alussa puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, sihteerin ja varasihteerin. Oppilaskunnan toimintaa ohjaavat opettajat Anu Lahti-Nevala ja Kaisu Rantanen.

Koulumme oppilaskunnan edustajat osallistuvat myös Turun lasten parlamentin suurkokouksiin ja järjestäytymiskokouksiin, joissa päästään vaikuttamaan kaupungin tasolla lasten ja nuorten asioihin.
Oppilaskunta on tärkeä osa koulumme yhteisöä ja antaa kaikille mahdollisuuden vaikuttaa koulun arkeen!

 

Yläkoulun oppilaskunnan hallitus
Yläkoulun oppilaskunnan hallituksessa on edustettuna jokainen yläkoulun luokka – kustakin luokasta on valittu lukuvuoden alussa yksi varsinainen jäsen ja yksi varaedustaja. Hallitus valitsee keskuudestaan vuosittain puheenjohtajan, sihteerin ja tiedottajan. Oppilaskunnan toimintaa ohjaa opettaja Katariina Ruusunen-Nurmio.
Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa käsittelemään ajankohtaisia asioita, tekemään päätöksiä ja suunnittelemaan koulun tapahtumia. Lisäksi oppilaskunnan edustajat osallistuvat Turun yläkoulujen oppilaskuntien hallitusten yhteisiin koulutuspäiviin, joissa tutustutaan muiden koulujen oppilastoimintaan ja vaikutetaan kaupungin tasolla nuoria koskeviin asioihin.
Oppilaskuntatoiminnan tavoitteena on tarjota oppilaille aidot mahdollisuudet vaikuttaa koulun arkeen sekä vahvistaa osallisuuden kokemusta. Toiminnan kautta lisätään kouluviihtyvyyttä ja vahvistetaan yhteisöllisyyttä.