Tunnista ja oivalla vahvuudet

Tunnista ja oivalla vahvuudet työskentelyyn liittyvät materiaalit tukevat opinto-ohjaajaa lukiolaisen jatko-opinto- ja uraohjauksessa.  Materiaalit löytyvät sivuston alasvetovalikosta.

Materiaali sisältää:

  • Ohjeita ja ideoita opinto-ohjaajalle Tunnista ja oivalla vahvuutesi- testityökalun jakamisesta opiskelijoille.
  • Tunnista ja oivalla vahvuutesi -testi ohjeineen opiskelijalle.
  • Lähdemateriaaleja taustateorioihin ja valittuihin ohjausmenetelmiin ja ohjauksen työkaluihin perehtymiseen.
  • Vinkkejä ja ohjeita  ohjauskeskusteluun valmistautumiseen ja ohjauskeskustelun kulkuun.
  • Kuvauksia ja materiaaleja Tunnista ja oivalla vahvuutesi -testityökalun käytöstä oppitunneilla, pienryhmissä ja jatko-ohjauksessa.
  • Testityökalun ja Tunnista ja oivalla vahvuutesi työskentelymallin kehittämisessä käytetyt lähteet .

Tunnista ja oivalla vahvuutesi – työskentely, jossa yhdessä ohjattavan kanssa tarkastellaan hänen vahvuuksiaan, luo keskustelulle rakenteen ja tukee jatko-opintosuunnitelmiin liittyvää pohdintaa.  Ohjattavaa kiinnostavia aloja ja niiden mahdollisia työtehtäviä voi tarkastella vahvuuksia hyödyntäen. Keskustelu mahdollistaa myös erilaisten tulevaisuuden vaihtoehtojen esille ottamisen.

Parhaimmillaan  keskustelu erilaisten vahvuuksien antamista vaihtoehdoista tukee opiskelijan itsetuntemuksen, osallisuuden ja toimijuuden kehittymistä, jolloin opiskelija saattaa tehdä uusia oivalluksia mahdollisuuksistaan.  Ohjauskeskustelu auttaa myös omien  vahvuuksien sanoittamisessa ja kuvaamisessa.

Lisätietoja:

Opinto-ohjaaja Julian Lindberg

Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio

etunimi.sukunimi@edu.turku.fi