Liikunta ja terveystieto

Terveystiedon erilaiset aihepiirit kuvautuvat myös helposti kartalle. Karttojen avulla voidaan esim. esittää erilaisten sairauksien esiintyvyyttä tietyllä alueella. Liikunnassa korostuvat erityisesti karttoja hyödyntävät lajit, kuten suunnistus. Tutustu karttapalveluiden käyttöön liikunnassa ja terveystiedossa alla olevien tehtävien avulla.

 

Muita liikunta- ja terveystietoaiheisia karttapalveluja

Purple Pen

Maksuttoman Purple Penin avulla on helppo suunnitella suunnistuskursseja, tehdä niille reittejä ja hallita valvontatietoja.

 

MOBO-suunnistus

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio.  MOBO-sovelluksen ja älypuhelimen avulla voi tutustua ilmaiseksi suunnistukseen ja kokeneempi suunnistaja voi sovelluksen avulla tehdä hyvän karttaharjoituksenkin. Oman radan voi tehdä yhteistyössä suunnistusliiton kanssa, maksaa hieman alle 300€/setti.

Video MOBO-suunnistuksesta

 

Koulu kartalla

Hanke luo uutta ja innostavaa koulusuunnistuksen toteuttamismallia. Koulu kartalla -sivusto madaltaa opettajien kynnystä järjestää koulusuunnistusta, innostaa lapsia ja nuoria suunnistamaan ja helpottaa koulun ja seuran yhteistyötä.

 

TurfHunt

Maksuton palvelu, joka soveltuu suunnistusreitteihin, aarteenetsintäpeleihin ja oppimisreitteihin. Oppilaat lataavat laitteelle TurfHunt sovelluksen, jonka kartasta he etsivät opettajan merkitsemiä kohteita ja tekevät niihin liittyviä tehtäviä. Opettaja voi valvoa reaaliaikaisesti oppilaiden liikeitä ja vastauksia. Mobiilisovellus on helppokäyttöinen, joten alakoululaisetkin osaavat sitä hyvin käyttää.

Suomenkielinen power point -tutorial käyttöön

Englanninkielinen videotutorial käyttöön (skrollaa sivua alaspäin).