Frankenstein Puropellossa

INTERACTING – teatteriryhmä palasi taas Puropeltoon esittääkseen yksilöllisellä tyylillään opetuksellisen komedian englanniksi. Näyttelijät säätävät käyttämänsä kielen vaikeusastetta yleisön mukaan ja visuaalinen huumori tekee esityksestä helposti seurattavan kaikille.

Tänä vuonna tarina alkoi Lontoosta, jossa tarinan sankari, Tiger Constable, sai kirjeen itseltään Englannin kuningattarelta. Viesti kertoo, että jo kuolleeksi uskottu tohtori Frankenstein suunnittelee jotain katalaa: maailmanvalloitusta nuorten hirviöidensä avulla! Tiger ja hänen hovimestarinsa lähtevät ratkaisemaan ongelmaa Saksaan, tohtori Frankensteinin linnaan. Linnassa paha tohtori ja hänen uskollinen apulaisensa Igor ovatkin jo valmiina ottamaan vastaan Tigerin – kirje kuningattarelta olikin vain katala juoni!

Kuinka Tiger saa pysäytettyä ilkeän tohtori Frankensteinin? Osaako Tiger todellakin lentää lentokonettaan? Liikkuuko Igorin kyttyrä? Missä on näytelmän romanssi? Kaikki mysteerit selvisivät, kun oppilaamme ( lähinnä 9. luokkalaiset ja kielirikasteisten luokkien oppilaat) seurasivat vauhdikkaan esityksen Tiger Constable and the Frankenstein Files torstaina 6.10. koulumme juhlasalissa.

Kevät-kabaree 2016 valmis

Rehtorin tervehdys

Tervehdys viime vuoden ysit!   Kevät-kabaree ”Kahvia!” on nyt katsottavissa täältä. Sen voi myös ladata täältä mutta siihen kannattaa varata aikaa: tiedoston koko on 2,5 Gt.

Lisäksi tiedoston voi hakea koulusta omalle muistitikulleen.  Varaa hakuunkin hiukan aikaa, mene luokkaan 306 ja pyydä sijaiseltani viime kevään Kabareeta – hän ohjaa sinut takahuoneeseen lataamaan sitä.

Ystävällisesti,

Jari Kuusento

vuorotteluvapaalla

 

Oppilaskunnan hallituksen kuulumisia

Puriksen oppilaskunnan hallitus on aloitellut toimintaansa pikku hiljaa. Ensimmäisen jakson luokkatunnilla keskityttiin oppilaiden osallisuuteen koulussa ja valittiin jokaiselta luokalta edustajaoppilaat hallitukseen.

Tänään hallitus päätti, että kaudella 2016-2017 puheenjohtajana toimii Vilhelmiina Hännikäinen ja varapuheenjohtajana Jesse Lundell. Tiedottajiksi valittiin Siiri Kankare, Isa Heikkinen ja Iida Björn.

Nyt syksyllä oppilaskunnan hallitus osallistuu aktiivisesti koulun opetussuunnitelmatyöhön ja ideoi Halloween-tapahtumaa, josta kuulette lisää myöhemmin!

7. luokkalaiset ryhmäytyivät

Viime viikon torstain ja perjantain Purokadun kentällä, koulun pihalla ja ilmaisutaidon luokassa kävi vilske: koulun nuorimmat eli 7. luokkalaiset viettivät luokanvalvojansa kanssa yhteistä päivää. Aurinkoisista ja reipashenkisistä päivistä jäi paljon hyvää muisteltavaa. Kiitos nuorisotoimi, liikunnanohjaajat, oppilashuollon väki sekä oppilaanohjaajat!

16-ryhmaytyminen-116-ryhmaytyminen-2

Hyvää yhteishenkeä loimme myös jo keskiviikon yhteisellä kävelyretkellämme, Turku ja Puropelto liikkuu!

Puropellon koulu liikkuu

Turkulaiset koulut ovat mukana Liikkuva koulu -hankkeessa ja syyskuussa koulussa vietetään Liikkumisen unelmakuukautta. Samaan aikaan Turku on haastanut kaupunkilaiset liikkumaan keräämällä syyskuun aikana kilometrejä yhtä paljon kuin matkaa on maasta kuuhun. Keskiviikkona 7.9. koko Puropellon koulu liikkuu syksyisen kävelyretken merkeissä.

Puropellon koulussa vieraita

Tiistaiaamupäivän Puropellon koulun luokissa kierteli suuri joukko mielenkiintoisia vieraita. Vierailulla oli 22 naispuolista peruskoulunopettajaa Saudi-Arabiasta . Ryhmä tuli Jeddan kaupungista ja tutustui Turun vierailullaan myös mm. Ilpoisten kouluun, Klassilliseen lukioon ja myös ammatilliseen koulutukseen. Puropellon koulun opetustuokiot herättivät ryhmässä paljon keskustelua ja ihastelua!

 

Tohtori Puropeltoon?

Puropellon koulun oppilaanohjaaja kasvatustieteen lisensiaatti Petri Niemi väittelee 26.8. aiheesta Ohjaus ja oppilaiden urapohdinta. Hän on tutkinut turkulaisten peruskoulun päättöluokkalaisten ohjauskokemuksia urapohdinnan selittäjinä. Koko Puropellon väki toivottaa Petrille onnea väitöstilaisuuteen samalla varmana siitä, että Petri ei ole jättänyt mitään onnen varaan. Onnea!

Väitöstiedote

Tervetuloa tutustumisiltaan!

Lämpimästi tervetuloa Puropellon koulun uusille huoltajille suunnattuun tutustumisiltaan Puropellon koulun juhlasaliin torstaina 25.8.2016 klo 18.30 alkaen. Yhteisessä tilaisuudessa paikalla koko koulun opettajakunta, ja tilaisuuden jälkeen on ohjelmassa luokkakohtaiset tapaamiset.

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta

Puropellon koulu aloittaa muiden turkulaisten peruskoulujen tapaan uuden lukuvuoden aherruksen torstaina 18.8.2016. Tällöin koulun uudet seitsemäsluokkalaiset kokoontuvat koulun Kupittaankadun puoleiselle pihalle klo 8.00, josta luokanvalvojat heidät noutavat.  Kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset kokoontuvat kotiluokkiin klo 9.00.

Työajat lukuvuonna 2016–2017

  • Syyslukukausi: to 18.8. – ti 20.12.2016
    • Syysloma: to 13.10. – su 16.10.2016
    • Joululoma: ke 21.12.2016 –  su 1.1.2017
  • Kevätlukukausi: ma 2.1. –  la 3.6.2017
    • Talviloma: ma 20.2. – su 26.2.2017