Tohtori Puropeltoon?

Puropellon koulun oppilaanohjaaja kasvatustieteen lisensiaatti Petri Niemi väittelee 26.8. aiheesta Ohjaus ja oppilaiden urapohdinta. Hän on tutkinut turkulaisten peruskoulun päättöluokkalaisten ohjauskokemuksia urapohdinnan selittäjinä. Koko Puropellon väki toivottaa Petrille onnea väitöstilaisuuteen samalla varmana siitä, että Petri ei ole jättänyt mitään onnen varaan. Onnea!

Väitöstiedote

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Tohtori Puropeltoon?

Tervetuloa tutustumisiltaan!

Lämpimästi tervetuloa Puropellon koulun uusille huoltajille suunnattuun tutustumisiltaan Puropellon koulun juhlasaliin torstaina 25.8.2016 klo 18.30 alkaen. Yhteisessä tilaisuudessa paikalla koko koulun opettajakunta, ja tilaisuuden jälkeen on ohjelmassa luokkakohtaiset tapaamiset.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Tervetuloa tutustumisiltaan!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta

Puropellon koulu aloittaa muiden turkulaisten peruskoulujen tapaan uuden lukuvuoden aherruksen torstaina 18.8.2016. Tällöin koulun uudet seitsemäsluokkalaiset kokoontuvat koulun Kupittaankadun puoleiselle pihalle klo 8.00, josta luokanvalvojat heidät noutavat.  Kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset kokoontuvat kotiluokkiin klo 9.00.

Työajat lukuvuonna 2016–2017

  • Syyslukukausi: to 18.8. – ti 20.12.2016
    • Syysloma: to 13.10. – su 16.10.2016
    • Joululoma: ke 21.12.2016 –  su 1.1.2017
  • Kevätlukukausi: ma 2.1. –  la 3.6.2017
    • Talviloma: ma 20.2. – su 26.2.2017
Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta

Kevät-kabaree katsottavissa suoratoistona

Rehtorin tervehdys

Puropellon koulun perinteinen Kevät-kabaree on jälleen tulossa.  Kotiväelle ja muille läheisille tarkoitettu esitys on tarjolla keskiviikona klo 18.30 mutta niille, jotka eivät pääse paikalle, on tarjolla uusi mahdollisuus: live-striimaus eli suoratoisto.

Kuvaamme ja striimaamme huomisen esityksen klo 13.00 alkaen ja torstain esityksen klo 9.45.

Suoratoistopalvelu vaatii kirjautumisen, mutta se on helppo tehdä, parin minuutin juttu. Lisäksi ainakin vielä jouluna mobiililaitteilla pääsi katsomaan esitystä ilman kirjautumista.

Kabareet ovat nähtävissä kuukauden verran yllä olevasta linkistä ja iltanäytöksen kopion saa myöhemmin – kuinka, se kerrotaan näillä sivuilla syksymmällä.

 

Tallennettu kategorioihin Juhlat | Kommentit pois päältä artikkelissa Kevät-kabaree katsottavissa suoratoistona

Kansanedustajia vierailulla Puropellon koulussa

 

 

Kuluneena keväänä koulussamme on vieraillut kolme kansanedustajaa Ari-Pekka Elomaan luotsaamalla lakitiedon tunnilla.

Ensimmäisenä vuorossa oli  opettaja Ari-Pekka Elomaan entinen oppilas, Saara-Sofia Sirén (kok).

Ari-Pekka Elomaa ja Saara-Sofia Sirén

Ari-Pekka Elomaa ja Saara-Sofia Sirén

Saara-Sofia Sirén on nuori turkulainen ensimmäisen kauden kansanedustaja, jonka iloinen kerronta eduskunnan arkipäivästä avasi laisäätäjän työhön uuden, inhimillisen näkökulman. Saara-Sofia on sivistysvaliokunnan jäsen, eli hän seuraa arkipäivän työssään tarkasti mm. peruskoulun kehitystä.

Saara-Sofia Sirén oli erityisen iloinen hallitusohjelman Liikkuva koulu -kärkihankkeesta.

Saara-Sofia Sirén oli erityisen iloinen hallitusohjelman Liikkuva koulu -kärkihankkeesta.

 

Puropellon koulun näyttämötekniikan kurssi taltioi vierailun.  Tässä on video koko vierailusta ja tässä on lyhyempi näyte.

 

Eeva-Johanna Elorannan vierailu

Seuraavana maanantaina Puropellon kouluun tuli toinen kansanedustaja, Eeva Johanna Eloranta (sd). Hän on Puropellon koulun entinen oppilas, mikä tietenkin toi vierailuun positiivisen lisän.  Eeva-Johanna Elorantaa haastatteli Jari Kuusento.

Eeeva-Johanna Eloranta ja Ari-Pekan sijainen, Jari Kuusento

Eeva-Johanna Eloranta ja Ari-Pekan sijainen, Jari Kuusento

 

Edellisellä viikolla kuulimme hallituspuolueen kansanedustajan näkemyksiä politiikasta, ja kuten saattoi arvata, opposition edustajalla oli hiukan enemmän huomautettavaa hallituksen politiikasta.  Eeva-Johanna Eloranta on myös sivistysvaliokunnan jäsen  ja hän oli hyvin perillä siitä, mitä koulussa tapahtuu – ehkä myös siksi, että hänen miehensä on Turun sivistystoimialan johtaja.

Koulumme entinen opilas Eeva-Johanna Eloranta lupautui Puropellon koulun kummiksi ensi syksystä alkaen, ja samaan aikaan aloittaa kummina myös Katariinalaaksossa asuva Petteri Orpo.

Koulumme entinen oppilas Eeva-Johanna Eloranta lupautui Puropellon koulun kummiksi ensi syksystä alkaen, ja samaan aikaan aloittaa kumminamme myös Katariinalaaksossa asuva Petteri Orpo.

 

Myös Eeva-Johanna Elorannan vierailu taltioitiin, koko haastattelu on täällä ja lyhyempi näyte täällä.

Olavi-Ala-Nissilän vierailu

Kolmas vieraamme oli loimaalainen Olavi Ala-Nissilä (kesk), ja hänellä oli mukanaan myös eduskunta-avustajansa Tuomas Ylitalo.  Olavi Ala-Nissilä on entiseltä ammatiltaan opettaja ja hänellä on myös kokemusta korkeasta EU-virasta Luxenburgista.

Olavi Ala-Nissilä ja Aripekka Elomaa sanailivat leppoisasti paitsi politiikasta, myös Loimaan ja Punkalaitumen alueen yhtäläisuuksistä ja eroista.

Olavi Ala-Nissilä ja Ari-Pekka Elomaa sanailivat leppoisasti paitsi politiikasta, myös Loimaan ja Punkalaitumen alueen yhtäläisyyksistä ja eroista.

 

Olavi Ala-Nissilä on hallituspuolueen kansanedustaja, ja hän ja Eeva-Johanna Eloranta kertoivat molemmat saman huomion: hallituspuolueen edustajalla on mukavaa Helsingissä ja ikävää maakunnassa.  Oppositiopuolueen edustaja taas viihtyy hyvin maakunnassa, mutta Helsingissä on ikävää.

Olavi A-N 2

Olavi Ala-Nissilä on ylpeä Loimaan palloilumenestyksestä, erityisesti Hurrikaani-Loimaasta.

hurrikaani

 

 

 

Myös tämä vierailu taltioitiin, mutta kun rupesimme luulemaan itsestämme liikoja ja kun jo kaksi vierailua oli sujunut (lähes) kommelluksitta, olimme kovin itsevarmoja, ja se kostautui.  Taltioon ei tullut ääntä.  Jos haluat näytteen siitä, miltä näyttää ja kuulostaa äänetön video, voit katsoa sitä täältä.

Mikseri

Ja eipä ääntä voi tallentuakaan, jos tarkoitus on ottaa ääni videoon phones-väylän kautta ja kuitenkin asettaa liukukytkin tähän asentoon.

Opetuksena tämä toki oli mainio: tämä ryhmä varmasti pitää huolta, että myös ääni tulee kuulaana talteen. Silti esitämme vilpittömät pahoittelut Olavi Ala-Nissilälle ja lupaamme, että jos hän kaikesta huolimatta vielä tulee kouluumme, emme enää tee tällaisia virheitä.

Toinenkin opetus tähän mokaan sisältyi: Äänetömästäkin videosta saa kaivettua ääntä, kun ensin erottaa mp4-kuvatiedostosta äänen erilleen (esimerkiksi VLC-playerissa on tämä ominaisuus) ja sitten äänenkäsittelyohjelmassa (esim. Audacity) ensin hyvin paljon vahvistaa sitä ääniraitaa, jossa ei juurikaan ole mitään ääntä ja sitten sitä valtavasti vahvistettua ääntä vielä muokkaa kohinanpoistolla ja kompressoinnilla, niin lopputulos voi olla jopa tällainen.

Tuhannet kiitokset kaikille kansanedustajalle vierailustanne ja mielenkiintoisista ja avartavista kertomuksistanne.  Lainsäätäjän työ vaikuttaa mielenkiintoiselta!

 

 

 

 

 

 

 

Tallennettu kategorioihin Muut tapahtumat | Kommentit pois päältä artikkelissa Kansanedustajia vierailulla Puropellon koulussa

Superseniorit Puropellossa

Turun ammattikorkeakoulun HASIC-projekti järjesti Turun ja Kaarinan vanhusneuvostojen kanssa Superseniorit-viikon Turussa ja Kaarinassa.

Puropellon koulun kotitaloustuntilaisilla oli ilo isännöidä lähistön supersenioreiden kahvittelua maanantaina. Kiitos kaikille mukavasta yhteisestä hetkestä aurinkoisena maanantaina!

superseniorit

 

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Superseniorit Puropellossa

Tutustumisiltapäivä tuleville 7. luokkalaisille

Keskiviikkona 25.5. klo 14.30 – 15.30 on ensi syksyn 7. luokkalaisillamme tilaisuus tavata tuleva luokanvalvojansa, tukioppilaansa ja tulevia luokkakavereitaan. Kokoontuminen klo 14.30 Puropellon koulun Kunnallissairaalantien puoleisella pihalla. Tervetuloa tuleva Puropellon 7. luokkalainen

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Tutustumisiltapäivä tuleville 7. luokkalaisille

Lauantaikoulupäivä 16.4.

IMG-20160418-WA0000Lauantaina 16.4. vietettiin Puropellon koulussa avoimien ovien päivää. Päivän teemana oli ”Tulevaisuus”.  Oppilailla oli ohjelmassa kiertopistetyöskentelyä tulevaisuuden teemoilla. Rasteilla pohdittiin mm. oman hyvän tulevaisuuden tekijöitä ja tehtiin tulevaisuuteen liittyviä hyviä päätöksiä. Rastikierroksen lisäksi oppilaille esiintyi juhlasalissa stand up -koomikko Mikko Vaismaa. Hän piti hauskan esityksen esittäen omia näkemyksiään koulusta, nuorten elämästä ja tulevaisuudesta.20160416_093209

Koulun vanhempainyhdistys piti huoltajille vanhempainparkkia, jossa kahviteltiin ja tavattiin muita huoltajia. Vanhempainkahvilassa esiteltiin myös luokkien 7 A ja 7 B  projektikokeilun kokemuksia ja tuloksia opettajien sekä oppilaiden näkökulmista. Vanhemmille järjestettiin myös pieni draamatyöpaja ilmaisutaidonopettajan johdolla. Oppilaskunnan pihakioskin suosiota lisäsi kauniisti paistava kevätaurinko.

20160416_085344

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Lauantaikoulupäivä 16.4.

Purisprojekti täydessä käynnissä


Puropellon koulun 7A- ja 7B-luokkien koko seitsemänviikkoisen jakson kestävä monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja tiimioppimisen kokeiluhanke, Purisprojekti, on päässyt hyvään vauhtiin. Projektin blogista voi käydä katselemassa kuulumisia ja siellä on myös linkit viikottaisiin videolähetyksiin. Linkki löytyy myös oikean reunan linkkilistasta.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Purisprojekti täydessä käynnissä

Purisprojektin livelähetys

Puropellon koulussa 7A ja 7B ovat 4. jakson ajaksi räjäyttäneet lukujärjestyksensä.  Torstaisin klo 12.30 oppilaat kertovat suorassa lähetyksessä mitä ovat sillä viikolla oppineet. (Jos suora lähetys ei toimi, tälle sivulle tulee klo 14 mennessä linkki Yuotubeen.)

 

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Purisprojektin livelähetys