BEKANTA DIG MED HÖSTENS STUDIEPROGRAM

Under fliken ”KURSER” högst uppe på denna sida eller via ”Kurser/Anmälningar” till vänster på sidan hittar du länken till höstens studieprogram. Där kan du läsa om det utbud vi hittills har planerat för hösten 2016.  Anmälningstiden till höstens kurser börjar däremot först torsdag 25.8.2016 kl. 19.00. Då kan man anmäla sig antingen via samma länk eller genom ett personligt besök på Arbis, Kaskisgatan 5.

Ha skön fortsättning på sommaren!

Vi alla på Arbis

 

Kommentarer inaktiverade för BEKANTA DIG MED HÖSTENS STUDIEPROGRAM

Filed under Yleinen

ANMÄLNINGAR TILL HÖSTENS KURSER OCH FÖRELÄSNINGAR

Anmälningstiden till höstens kurser och föreläsningar börjar torsdag 25.8.2016 kl. 19.00.  Anmäl dig antingen via www.aboarbis.fi eller genom ett besök hos oss på Arbis, Kaskisgatan 5, 5 våningen.  Den första anmälningskvällen 25.8 håller vi kvällsöppet kl. 19.00-21.00 för dem som väljer att anmäla sig på plats.  Efter det kan man anmäla sig på Arbis då personalen är på plats eller genom att lämna en anmälningsblankett i postlådan utanför dörren på 5 våningen.

Anmälningsmöjligheten på nätet är öppen hela tiden och stängs i regel en vecka innan kursen/föreläsningen börjar.

Höstens studieprogram finns att läsa här på nätet från midsommar och i tryckt version i augusti.

 

TACK FÖR I VÅR OCH HA EN SKÖN SOMMAR!

Vi på Arbis

 

 

Kommentarer inaktiverade för ANMÄLNINGAR TILL HÖSTENS KURSER OCH FÖRELÄSNINGAR

Filed under Yleinen

DANSSHOW PÅ ARBIS TORSDAG 28.4 KL. 18.00

Arbis grupper i hiphop och showdans bjuder på en gratis showföreställning kl.18.00 torsdag 28.4.  Föreställningen ges i  den stora festsalen på 2 våningen i Arbishuset vid Kaskisgatan 5 och räcker ca en timme. Under våren har Arbis haft tre grupper på tre olika nivåer i hiphop och showdans.  Samtliga har varit avsedda för äldre ungdomar och vuxna, d.v.s. deltagarna har varit minst 16 år gamla.  Grupperna har tränat två gånger i veckan under Karin Eklunds ledning.  Det är också Karin Eklund som satt samman torsdagskvällens show och gjort koreografin.

 

Kommentarer inaktiverade för DANSSHOW PÅ ARBIS TORSDAG 28.4 KL. 18.00

Filed under Yleinen

FÅGELVANDRING FÖR SYNSVAGA 11.5 OCH 18.5

Arbis ordnar en specialsydd fågelvandring, som i första hand är avsedd för synsvaga, under ledning av fågelguiden Hans G. Hästbacka. Vandringen görs till fots på promenadvänliga stigar i fågelrika områden i Åbo två majkvällar ca 2,5 h/kväll. Fågelvandringarna arrangeras onsdagarna 11.5 och 18.5 med början kl. 17.30. Den första kvällen vandrar man i Uittamo.

Trots att kursen är specialanpassad är den öppen för alla intresserade och arrangeras i samarbete med Åbolands synskadade r.f. för vars medlemmar föreningen betalar kursavgiften om man anmäler sig via verksamhetsledaren Håkan Ström på tel. 0400 151322. Övriga anmäler sig som vanligt via www.aboarbis.fi eller genom ett besök på Arbis, Kaskisgatan 5 senast 9.5. Tilläggsinformation fås av Arbis på 044 907 4734. Som medarrangör fungerar även Lionsklubben Skolan i Åbo. Klubben ställer upp med stödpersoner för de synsvaga. Eftersom kursen är specialanpassad är kursavgiften är reducerad till 8 € och gäller alla som vill delta. Tag gärna med dig en egen handkikare och fågelbok. Gärna också en termos och lite ”fika” samt ett sittunderlag.

Kommentarer inaktiverade för FÅGELVANDRING FÖR SYNSVAGA 11.5 OCH 18.5

Filed under Yleinen

PROVA PÅ MEDICINSK YOGA – för nybörjare 26.4.2016

Känner Du till medicinsk yoga? Nu har du möjlighet att prova på vad medicinsk yoga är för någonting och känna av dess terapeutiska effekter. Tisdagen den 26 april kl. 18.30-19.45 leder mediyogainstruktören Ann-Mari Backman ett provpass i mediyoga på Arbis.

Medicinsk yoga, såsom den har formats och utvecklats på Institutet för Medicinsk Yoga IMY i Stockholm, är en terapeutisk yogaform som utgår från en mycket gammal, ursprunglig yoga från norra Indien och Tibet. Det handlar om en av de äldsta formerna av yoga människan känner till och kalllas kundaliniyoga. Mediyogan är en terapeutisk yoga som används vid rehabilitering av t.ex. migrän, stress och utbrändhet, högt blodtryck, sömnproblem, astma, hjärtsjukdomar, ryggproblem, parkinson och stroke. I ett pass ingår djupandningsövningar, fysiska övningar, avslappning och meditation. Övningarna sker mest liggande och sittande på golvet eller på en stol.

De fysiska övningarna och ställningarna kombineras med olika andnings- och koncentrationstekniker. Enkla, kraftfulla yogapass kombineras med djupverkande meditation för att verka för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan d.v.s. fysiskt, mentalt och emotionellt.

Klä dig i mjuka kläder. Tag med en yogamatta och två mjuka plädar i  t.ex. fleece. Gärna också en kudde eller en kloss att sitta på.

Anmälning dig senaste 25.4 via nätet www.aboarbis.fi eller genom ett besök på Arbis, Kaskisgatan 5. Kursavgift 5 €. I höst erbjuder Arbis en hel kurs för nybörjare i mediyoga.

 

Kommentarer inaktiverade för PROVA PÅ MEDICINSK YOGA – för nybörjare 26.4.2016

Filed under Yleinen

AKTUELLA KURSER OCH FÖRELÄSNINGAR

4.4                AFASI – VAD ÄR DET? Gratis föreläsning med Emilia Wilén. Anm. senast 3.4

6.4                VARDAGSJURIDIK, föreläsning med PL Kurt Långqvist. Anm. senast 5.4

20.4              VEMS MORAL GÄLLER? Samtal mellan forskarna Ruth Illman, Hugo Strandberg, Rita Nordström-Lytz och Camilla Kronqvist. Ingen avgift men anm. senast 19.4

26.4              MEDIYOGA – ANDAS IN VÅREN, provpass en kväll för nybörjare. Anm. senast 25.4

26.4              MEDIYOGA – ANDAS IN VÅREN, gratis provpass för vårens deltagare i hatha- och stolyogan. Anm. via Ann-Mari Backman senast 25.4

3.5                MÖT VÅRENS FÅGLAR, fyra kvällsvandringar i maj. Anm. senast 25.4

Anmäl dig via www.aboarbis.fi eller på Arbis, Kaskisgatan 5. Mer information 044 907 4737.

Kommentarer inaktiverade för AKTUELLA KURSER OCH FÖRELÄSNINGAR

Filed under Yleinen

FÖRELÄSNING I VARDAGSJURIDIK ONSDAG 6.4.2016 kl.18.00

Känner du till den mest grundläggande juridiken kring familjefrågor? Vet du t.ex. hur arvsfrågor och testamenten sköts? Vet du hur man upprättar äktenskapsförord och hur man delar upp makarnas egendom vid skilsmässa eller dödsfall? Bl.a. i de här frågorna ger PL Kurt Långkvist en inblick under sin föreläsning på Arbis. Föreläsningen hålls onsdagen den 6 april kl. 18.00-20.00 i Arbis auditorium på 5 våningen i Arbishuset vid Kaskisgatan 5. Förhandsanmälning via www.aboarbis.fi eller genom besök på Arbis senast den 5 april.  Anmälning vid dörren strax före föreläsningen mot förhöjd avgift.

Kommentarer inaktiverade för FÖRELÄSNING I VARDAGSJURIDIK ONSDAG 6.4.2016 kl.18.00

Filed under Yleinen

OS I RIO MED KAJ KUNNAS 31.3.2016 KL. 18.00

De olympiska sommarspelen i Rio de Janeiro i Brasilien kommer att bli annorlunda på många sätt.  Dopingskandalerna, zika-viruset och säkerhetsarrangemangen ställer sina speciella krav.  Samtidigt är det de sista OS-tävlingarna Yle med säkerhet sänder. Hur det blir med de framtida sändningsrättigheterna är nämligen ännu helt öppet.  Om bl.a. allt detta och naturligtvis om de sportsliga förväntningarna i Rio och hur en sportjournalist jobbar bakom kulisserna, kommer Yles välkände sportjournalist Kaj Kunnas att beröra under sin kväll på Arbis torsdag 31.3. kl. 18.00-20.00. Förhandsanmälning här via www.aboarbis.fi Anmäler man sig vid dörren strax före föreläsningen är avgiften förhöjd.

 

Kommentarer inaktiverade för OS I RIO MED KAJ KUNNAS 31.3.2016 KL. 18.00

Filed under Yleinen

GLAD PÅSK!

Arbis kundbetjäning håller stängt på skärtorsdagen 24.3.2016.  Likaså sker ingen undervisning under skärtorsdagen, men väl igen tisdag 29.3.

Kommentarer inaktiverade för GLAD PÅSK!

Filed under Yleinen

AKTUELLA KURSER OCH FÖRELÄSNINGAR 18.3-8.4.2016

18.3 HYGIENPASS, veckoslutskurs. Anm. senast 17.3

31.3 DE OLYMPISKA SPELEN I RIO MED KAJ KUNNAS, föreläsning. Anm. senast 30.3

31.3 DANSTEKNIK OCH ANATOMI, kortkurs. Anm. senast 23.3

31.3 PÄRLOR I HANDARBETEN, dagtid. Anm. senast 23.3

4.4 AFASI – VAD ÄR DET? Gratis föreläsning. Anm. senast 3.4

6.4 VARDAGSJURIDIK, föreläsning. Anm. senast 5.4

8.4 FÅGLAR AV BJÖRKRIS, veckoslutskurs. Anm. senast 28.3

Anmäl dig via www.aboarbis.fi eller på Arbis, Kaskisg.5. För mer information 044 907 4737.

 

Kommentarer inaktiverade för AKTUELLA KURSER OCH FÖRELÄSNINGAR 18.3-8.4.2016

Filed under Yleinen