ARBIS VÅRTERMIN RULLAR IGÅNG

 

Kurserna vid arbis har kommit igång i större skala under vecka 2 och 3. Under denna tid börjar det alltså flera kursen varje dag och ungefär hälften av arbis kurser börjar faktiskt mellan 11.1 och 25.11. På bilden ovan kan ni se vilka kurser som har kursstarter exempelvis idag.
Kurser börjar förstås även under andra tider under våren så kom ihåg att kolla kurshemsidorna regelbundet för att förfriska minne på vad som råkar vara aktuellt vid just den tidpunkten.

Kommentarer inaktiverade för ARBIS VÅRTERMIN RULLAR IGÅNG

Filed under Yleinen

Republikens president – tillgång eller belastning?

HÖGAKTUELL DISKUSSIONSKVÄLL PÅ ARBIS!

Presidentvalet har länge varit det populäraste valet i Finland. Presidentens maktbefogenheter har under de senaste decennierna minskats till förmån för riksdagen. Vad behöver vi egentligen en president till? Borde presidentens makt begränsas ytterligare, eller vill vi kanske ha en starkare president? PD, professor emeritus i statskunskap Lauri Karvonen och FD, postdoktorala forskaren i nordisk historia vid Åbo Akademi Matias Kaihovirta diskuterar presidentinstitutionens betydelse för Finland ur såväl ett historiskt som samhällsvetenskapligt perspektiv. Publiken har möjlighet att ställa frågor till debattörerna.

Deltagaravgift för förhandsanmälda 8 €. Anmälning vid dörren 12 €. Anmäl dig på förhand här!

Kommentarer inaktiverade för Republikens president – tillgång eller belastning?

Filed under Yleinen

ANMÄL DIG TILL VÅRENS KURSER OCH FÖRELÄSNINGAR!

Många av vårens kurser och föreläsningar är redan fullbokade, men på många kurser och finns det fortfarande plats. Gå in på www.aboarbis.fi och anmäl dig! Anmälningstiden pågår i allmänhet t.o.m. en vecka före kursstart eller före föreläsningen hålls.

Vill du inte anmäla dig via nätet kan du också besöka oss på kansliet vid Kaskisgatan 5, 5 vån.  Mer information också via 044 907 4737.

Kommentarer inaktiverade för ANMÄL DIG TILL VÅRENS KURSER OCH FÖRELÄSNINGAR!

Filed under Yleinen

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Arbis kansli håller stängt over jul och nyår.  Kansliet är öppet igen onsdag 3.1.2018.

Anmälningar till vårens kurser och föreläsningar kan Du göra när som helst via www.aboarbis.fi

Tack för 2017 och   GOD JUL och GOTT NYTT ÅR 2018!

 

 

Kommentarer inaktiverade för GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Filed under Yleinen

KURSANMÄLNING I LUCIATID

I dag är Luciadagen och kursanmälningarna har kommit igång. I skrivande stund har vi 581 anmälningar och deltagarantalet ökar i jämn takt. Speciellt populära har matlagningskursen i sushi, möbeltapetsering och stretching och käppgymnastik varit.

Plats finns dock ännu på andra kurser så om även du vill delta så går det enkelt här.

Glad Lucia önskar även Arbis!

Foto: Christina Zetterberg / Pixabay

Kommentarer inaktiverade för KURSANMÄLNING I LUCIATID

Filed under Kurs, Yleinen

FR.O.M. TISDAG 12.12.2017 KL. 18.00 GÄLLER DET!

Från och med tisdag 12.12.2017 kl. 18.00 kan du anmäla dig till vårens kurser och föreläsningar på Arbis. Snabbast och enklast gör du det via nätet på www.aboarbis.fi. Vill eller kan du inte nätanmäla dig kan du besöka oss på Arbis och fylla i en pappersblankett. I höstas blev den första kursen full efter bara 32 sekunder så det lönar sig att vara ute i god tid!

Kommentarer inaktiverade för FR.O.M. TISDAG 12.12.2017 KL. 18.00 GÄLLER DET!

Filed under Yleinen

KURSPROGRAMHÄFTET HAR ANLÄNT FRÅN TRYCKERIET!

Bläddra i det fysiska exemplaret, som finns tillgängligt på institutshuset och på valda punkter runtom Åbo, eller betrakta kursutbudet virtuellt.
Anmälningar tas emot från och med kl. 18.00 den 12 december via webben eller på Arbis kansli, Kaskisgatan 5, 5. våningen.

 

Kommentarer inaktiverade för KURSPROGRAMHÄFTET HAR ANLÄNT FRÅN TRYCKERIET!

Filed under Kurs

VÅRENS KURSPROGRAM UTE!

Den efterlängtade stunden är här: nu finns Arbis studieprogram för vårterminen på nätet! Bekanta dig med kursutbudet på denna nätsida så du hinner med när anmälningarna öppnar. Pappersversionen av programmet finns tillgänglig på kansliet från och med slutet av nästa vecka.

Anmälningar tas emot från och med kl. 18.00 den 12 december via webben eller på Arbis kansli, Kaskisgatan 5, 5. våningen.

Foto: Turun Työväenopistos arkiv och Lauri Tiikasalo

Kommentarer inaktiverade för VÅRENS KURSPROGRAM UTE!

Filed under Yleinen

FÖRBERED JULEN MED ARBIS

Arbis bjuder på en serie julverkstäder i Åsalen vid Östra Strandgatan 2 under de närmaste dagarna. På fredag kväll 1.12 kan man göra kransar i naturmaterial, på söndag 3.12 kan man stöpa ljus till julen och på torsdag 7.12 är det tillverkningar av himlar i halm som gäller. Alla de här kurserna hålls i Åsalen, medan man i Arbis regi kan baka pepparkakshus i S:t Olofsskolans undervisningskök på söndag 3.12. Man kan anmäla sig till kurserna ännu denna vecka på www.aboarbis.fi  eller genom ett besök på Arbis vid Kakisgatan 5.

Kommentarer inaktiverade för FÖRBERED JULEN MED ARBIS

Filed under Yleinen

FIRA FÖRSTA ADVENT MED PEPPARKAKSHUSBYGGE!

På en av de allra sista kurserna i år får du bygga ett eget pepparkakshus. Du kan följa läraren Micaela Sundströms ritningar eller planera och bygga ett eget, unikt hus. Inga förhandskunskaper krävs. Läs mer och anmäl dig senast nu på torsdag (30.11) via denna länk och kom till Arbis på söndag!

PS. Kom också ihåg våra övriga ”julkurser” – mer information här!

Kommentarer inaktiverade för FIRA FÖRSTA ADVENT MED PEPPARKAKSHUSBYGGE!

Filed under Yleinen