BETT 2016 päällimmäisiä havaintoja

Eniten silmille hypänneet aiheet olivat:

  1. 3D -tulostimet
  2. tablettitietokoneiden hallinta-, kuljetus- ja latausjärjestelmät
  3. ohjelmointi
  4. robotit

7_BETT_20-1-2016_Näkymää_2_robotteja_1
Tässä yksi lukuisista robottiasemista.

Ohjelmistoja oli tietenkin lähes kaikkiin kuviteltavissa oleviin opetuksellisiin tarkoituksiin. Kun esitteli itsensä Suomesta olevaksi opettajaksi ja tiedusteli josko jotakin minulle sopivaa löytyisi, loppui keskustelu yleensä lyhyeen. Ymmärrettävää sinällään.

10_BETT_20-1-2016_Näkymää_5_Raspberry_1
Raspberry Pi oli erittäin vahvasti esillä koodausalustana ja muutoinkin.

11_BETT_20-1-2016_Näkymää_6_3D_1
3D tulostusta työnnettiin liki silmille monestakin looshista.

18_BETT_20-1-2016_Näkymää_13_tablettivarusteita_1
Tablettivarusteita oli tarjolla useilla kauppiailla. Minulla huomio kiinnittyi kiinalaisten suureen osuuteen myyjien joukossa. Sieltä suunnalta on tulossa rautatavaraa moneen tarkoitukseen.

Ensimmäisen päivän jälkeen yleiseksi havainnoksi jäi tarjonnan lähes tukahduttava laajuus ja kipeät jalat. BETT -messuilta löytyy noin yleisellä tasolla kaikille kaikkea. Suomalaiselle ohjelmistopuolella ei juuri ole lokalisointeja tarjolla. Toisaalta lukuisten pienten ohjelmatuotteiden lisäksi oli myös monia kokonaisjärjestelmäksi tarkoitettuja ohjelmistokokonaisuuksia. Niissä oli tehtävienhallinta ja oppilashallinta yhdistetty toisiinsa. Eivät kuitenkaan olleet päällimmäiseksi jääneen vaikutelman mukaan integroitavissa johonkin jo olemassa olevaan sähköiseen oppimisympäristöön, vaan ne oli tarkoitettu itsenäisesti toimiviksi järjestelmiksi.

Kategoria(t): BETT. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.