Vierailuraportti: Microsoft Campus

Deep Learning Lab -matkan yhteydessä Suomen ryhmä pääsi perjantaina 16.10. vierailulle Microsoftin pääkonttorille, joka sijaitsee Seattlen lähistöllä Redmondissa. Pääkonttori on aika laimea sana, sillä alue koostuu yli 120 rakennuksesta ja kampukseksi kutsuttu alue on oma kaupunkinsa kaupungin sisällä, sisäisine bussikuljetuksineen ym.

blog-ms-palkki

Saimme päivän aikana huipputason asiantuntijoiden briiffejä siitä, miten Microsoft näkee oppimisen muutoksen globaalisti, millaista yhteiskunnallista työtä yritys tekee ja millaisia välineitä tämän muutoksen tueksi on jo olemassa.

Alustusten mukaan seuraavan 5-10 vuoden aikana syntyy merkittävä kuilu tarpeen ja oikeanlaista osaamista omaavien IT-ammattilaisten välillä. Teknisiä taitoja tarvitsevat muutkin kuin IT-ammattilaiset. Tällä hetkellä yli puolessa ammateista (USA:ssa) tarvitaan teknologiataitoja ja tämän osuuden arvioidaan nousevan 77%:iin vuosikymmenen loppuun mennessä.

blog-ms05

Learning is now our imperative -Satya Nadella, Microsoft CEO

Oppimisen analytiikalla ja erilaisten tietolähteiden yhdistämisellä on mahdollista saada uudenlaista tietoa oppijoista sekä koulun prosesseista ja niiden tehokkuudesta. On myös olemassa työkaluja, jolla voidaan laskea TVT-investointien rahallinen tuotto, esimerkiksi opetusteknologiahankkeiden yhteydessä.

Luokkahuonetyökaluista esillä oli mm. OneNote, jonka Class Notebook –ominaisuuden avulla on helppo luoda luokan yhteisiä digivihkoja, joissa on sekä yksityisiä että yhteisiä osia. Staff Notebook on sovelluksen versio, joka on tarkoitettu henkilökunnan yhteiseksi työvälineeksi. Molemmat löytyvät nyt Office 365 for Education -palvelusta ja varsinkin ensiksi mainittu on mm. Turussa nopeasti noussut suosituksi oppimisen työkaluksi.

Huomionarvoinen tuttavuus oli opettajia verkostoiva sivusto education.microsoft.com, joka tarjoaa mahdollisuuksia myös opetushenkilöstön sähköiseen täydennyskoulutukseen ja itseopiskeluun. Väline on maksutta käytössä. Korvan taakse jäi myös se, että kotvan aikaa saatavilla olleeseen, niinikään maksuttomaan, Office Mix -palveluun pitää tutustua paremmin.

Pääsimme myös tutustumaan kuumaan laiteuutuuteen, 84-tuumaiseen Surface Hub -laitteeseen, josta kerron erillisessä artikkelissa lähipäivinä.

Tietoja Jouni Paakkinen

Tietokone opetuksessa - TOP-keskus
Kategoria(t): NPDL Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.