Tabletlaitteiden kuljetus-, synkronointi- ja latausratkaisut

20150123-002754.jpgTabletteja on hankittu kiihtyvällä tahdilla Turun kouluihin viime vuosien aikana. Kasvava laitemäärä on herättänyt kiinnostusta erilaisia kuljetus-, synkronointi- ja latausratkaisuja kohtaan. BETT-messuilla oli tarjolla kymmenien eri valmistajien tuotteita.

Synkronointitarpeet ovat olennaisesti vähentyneet, eikä useimmiten varsin hinnakkaille ratkaisuille tahdo enää löytyä mielekästä käyttöä. Suurin osa valmistajista näyttää kuitenkin keskittyvän edelleen tähän puoleen. Arkkupakastimen kokoisia kärryjä oli tarjolla runsaasti, samoin matkalaukkumallisia laatikoita.

blog-karry2Kouluissa kenties hyödyllisimmät vaihtoehdot kuitenkin loistivat yhä poissaolollaan. Vain laitteiden lataamisen hoitavaa kunnollista säilytysratkaisua ei löytynyt, joskin muutama valmistaja lupaili niitä tulevan lähitulevaisuudessa. Kevyet, luokkatilaan sopivat muoviset säilytys- ja kuljetusjärjestelmät vaikuttivat kuitenkin lupaavilta.

Myös langattomat latausratkaisut tekevät selvästi tuloaan. Toistaiseksi niiden käyttäminen vaatii tabletteihin kuitenkin valmistajien omat tekniikkaa tukevat suojakuoret.
Kuvan laitteen erikoispiirre oli se, että siihen oli sisäänrakennettu myös UV-valo, jonka tarkoitus on desinfioida laitteet latauksen aikana (kannen saa suljettua).

blog-magneetti

Sivuhuomiona todettakoon, että Applen omenalogo vilahti vain muutamalla osastolla. Kotimaassa tablet on monesti yhtä kuin iPad, mutta täällä esimerkiksi Android oli vahvasti esillä.

Kategoria(t): BETT Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.