Opettajat opiskelemassa kemiaa iPadien kanssa

Bohunt Schoolin kemianopettaja Andy Bee demosi iPadin hyödyntämistä kemian opetuksessa ja laittoi meidät vierailijat töihin. Opiskelijat avustivat meitä erinomaisesti.

Tehtävänä oli keksiä sopiva kemialliseen reaktioon perustuva keino lämmittää retkiruokaa. Tulta ei saanut käyttää vaan vertailtiin erilaisia kemiallisia reaktioita ja mitattiin liuosten lämpätiloja.

Opettaja näytti omat kokeilunsa iPadin ja dataprojektorin avulla seinälle. Hän yksinkertaisesti laittoi iPadin nojaamaan pystyyn ja kamera kohti astiaa, jossa kokeet tehtiin. Jouni Paakkinen osaa kyllä neuvoa kätevämmätkin ratkaisut iPadin kiinnittämiseen.

Luokan fasiliteetit eivät olleet erityiset. Suomessa todennäköisesti testit olisi tehty vetokaapissa ja käytetty suojalaseja. Englannissa avataan ikkunat. Pöydät oli hyvin järjestetty. Meitä oli toki liian monta tilaan. Idea oli kuitenkin hyvä ja on sitä ainakin Voionmaan lukiossa Jyväskylässä jo toteutettukin.

Lämpötilan mittaamiseen käytettiin SPARKvue HD-sovellusta (3,59 €) ja Pasportin lämpötilasensoria (Lisää sensoreita). Mittaustulokset eri kokeiluista kerättiin Google Driven dokumenttiin.

Muuramen lukion rehtorin Aki Puustisen opiskelijat katsoivat luotettavimmaksi tekemään nämä kemialliset kokeet. Videot ja kuvat olen kuvannut mini-iPadilla ja videot olen editoinut iMoviella.

Toinen koe.

Lopuksi kuvagalleria. Voit suurentaa kuvia klikkaamalla niitä, ja edetä isommissa kuvissa eteen- ja taaksepäin kuvien alla olevien nuolien avulla.

Kategoria(t): BETT Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.