Taitaja2019 Joensuu TAI-kilpailijat ja lajit

Tietokoneet ja verkot

Tieto- ja tietoliikennetekniikan asentajan (ICT-asentaja) työtehtäviin kuuluvat tietokoneiden ja tietokoneverkkojen asennus-, päivitys- ja huoltotehtävät. Tehtäviä tehdessä kilpailijan tulee huomioida erityisesti tieto- ja virusturva-asiat. Kilpailijalta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa.

Turun ammatti-instituutin kilpailijat:

Olen Jannik Larjama ja tällä hetkellä asustelen Kaarinassa. Opiskelen Juhannuskukkulan koulutalossa tieto- ja tietoliikennetekniikkaa ja valmistun nimikkeellä ICT-asentaja. Lähdin mukaan kilpailutoimintaan, sillä halusin haastaa itseäni ja oppia samalla jotakin uutta. Olen valmistautunut kilpailuun tekemällä aiheeseen liittyviä tehtäviä kotona ja koulussa. Tärkein työkaluni kilpailussa on kupillinen mustaa sumppia. Vahvuuteni on sinnikkyys ja kyky pitää pää kylmänä pahimmassakin paikassa. Harrastan laskettelua, rumpujen soittoa sekä kuvanmuokkausta.

Kuuluisa mottoni on: ”Aina sitä voi yhdelle lähteä!”.

Yhteistyökumppani:

 

 

 

 

 

 

 

Olen Pyry Nordström ja kotikuntani on Turku. Opiskelen tieto- ja tietoliikennetekniikaa ja valmistun ICT-asentajaksi. Opiskelen Turun ammatti-instituutin Kukkulan koulutalossa.
Olen aina ollut kiinnostunut kilpailutoiminnasta mutta lopullisen sysäyksen hakea semifinaaleihin sain omalta opettajaltani. Parhaiten valmistaudun kisoihin tekemällä huolellisesti esitehtävät ja opiskelemalla ahkerasti koulussa. Toki teen myös erillisiä harjoituksia valmentajani kanssa kisoja silmällä pitäen.  Tärkein työkaluni kisoissa on tietysti tietokone ja rauhallinen mieli. Näillä pääsee jo pitkälle. Yksi vahvuuksistani on tietysti voimakas kiinnostus alaa kohtaan. Koulun lisäksi ehdin tietysti myös harrastaa. Vapaa-ajalla harrastan mielelläni lumilautailua, musiikkia, tietokoneita ja erilaisia tietokonepelejä.

Yhteistyökumppani:

 

 

 

 

Valmentaja:

Marianna Virtanen