Tarjoilija

Tarjoilijalajissa kilpailijoiden tulee työskennellä asiakaspalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa. Kilpailutehtävänä on työskennellä à la carte -ravintolassa sekä tarjoilla juhlamenu kansainvälisille vieraille korkeatasoisella juhlaillallisella ja palvella vieraita näiden omalla äidinkielellä. Yhtenä tehtävänä on työskentelyä baarissa valmistaen ja tarjoillen kansainvälisiä juomasekoituksia. Kilpailutehtävissä edellytetään asiakastilojen kunnostamista sekä tuotteiden ja palvelujen myyntiä eri tarjoilutapoja käyttäen. Kilpailijoiden tulee hallita pöydän kattaminen, serviettitaitokset, erikoiskahvien valmistus, palveluetiketin mukainen toiminta, ruokien ja juomien yhdistäminen sekä ruokien viimeistely salissa (liekitys, paloittelu ja annostelu).

Kilpailijan tulee työskennellessään noudattaa anniskelu- ja hygieniamääräyksiä sekä ottaa huomioon kestävän kehityksen toimintaperiaatteet.

Turun ammatti-instituutin kilpailija:

Olen Leila Karhunen ja asun Turussa. Opiskelen hotelli-, ravintola- & catering-alaa ja valmistun tarjoilijaksi sekä ylioppilaaksi, sillä suoritan myös kaksoistutkintoa. Lähdin kilpailutoimintaan, sillä halusin haastaa ja kehittää itseäni alalla enemmän. Valmentaudun harjoittelemalla erilaisia kisatehtäviä, teen mielikuvaharjoituksia sekä ihan puhdasta tekniikkaharjoittelua. Olen mukana myös muissa kisoissa, kuten ravintolakoulujen välisissä pari SM-kilpailuissa. Tärkein työkaluni on hymyni, sillä tuodaan ammattitaitoa sekä hyvää palvelua esille jokapäiväisissä töissä sekä kilpailuissa. Vahvuuteni ovat asiakaspalvelualttius ja englannin kieli. Harrastan piano soittoa.

Motto: ”Stay positive, work hard and make it happen.”

Yhteistyökumppanit:

 

 

Valmentaja:

Niina Vahtera