Robotiikka

Robotiikka on nopeasti kehittyvä tulevaisuuden ala, jolta on lupa odottaa paljon. Robotiikka on jo nyt tärkeä osa teollisuutta ja useita muitakin aloja. Robotiikan sovelluksia on laajasti käytössä valmistavassa teollisuudessa, maataloudessa, liikenteessä, kaivoksissa ja terveydenhuollossa. Täysin omat sovellusalueensa ovat turvallisuussektori, sotilaskäyttö ja avaruusteollisuus. Robotit menevät sinne mihin ihmistä ei voida lähettää. Robotit pelastavat ihmisiä raunioista ja matkaavat toisille planeetoille.

Robotti on kyberfysikaalinen järjestelmä, jossa mikroprosessorin ohjaama elektroniikka on vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Robotti havainnoi ympäristöä erilaisilla antureilla ja muuttaa omaa liiketilaansa toimilaitteiden välityksellä. Päätökset robotin käyttäytymisestä määrää sen sisältämä ohjelmointi. Mikroprosessori noudattaa kaikissa toimissaan ohjelmamuistinsa sisältämiä käskyjä. Näitä käskyjä kutsutaan ohjelmakoodiksi.

Turun ammatti-instituutin kilpailijat:

Olen Antti Saarela ja kotikuntani on Naantali. Naantalissa asun Merimaskun saarella. Opiskelen tieto- ja tietoliikennetekniikkaa Juhannuskukkulan koulutalossa ja valmistun elektroniikka-asentajaksi. Kilpailutoimintaan lähdin mukaan kun halususin kokeilla jotain uutta ja kehittää itseäni ammatillisesti. Taitaja kilpailuun olen harjoitellut kotona ja koulussa raspberryn kanssa kytkentöjä ja koodausta Tärkein työkaluni kisoissa on tietysti oma tietokone. Vahvuuksinani pidän kilpailussa hyvää kärsivällisyyttäni ja ammattitaitoani. Harrastan elektroniikka, lumilautailua ja CAD-suunnittelua

Mottoni on: Voitto tekee hyvää

 

Olen Joni Soisalo ja asun Naantalissa. Opiskelen tieto- ja tietoliikennetekniikkaa Juhannuskukkulan koulutalossa ja valmistun elektroniikka-asentajaksi. Olin jo viime vuonna kilpailemassa. Viimevuonna kilpailu oli todella hauskaa, joten päätin jatkaa kilpailutoiminnassa. Lisäksi kilpailu on hyvä tapa parantaa ammattitaitoja. Suurin osa valmistautumisesta on tullut oma-aloitteisesta opiskelusta ja väkertämisestä. Koulussa olen myös tietenkin saanut tehdä kilpailuun auttavia töitä. Tärkein työkalu kilpailussa tulee olemaan tietokone. Vahvuuteni kilpailussa ovat päättäväisyys ja selkeä ajattelutapa tehtävän ja mahdollisten ongelmien suhteen. Harrastan koripalloa, salilla käymistä, golfia ja elektroniikan kanssa räpeltämistä/rakentelua.

Mottoni on: Jos jokin ei onnistu, yritä paremmin

 

Valmentaja:

Juha Ahanen