Miksi valmennan ?

Olen Egert Viitala ja toimin talotekniikan lehtorina Turun ammattii-instituutin Peltolan koulutalossa.

Omat valmennuslajini ovat ilmastointiasennus ja putkiasennus. Valmennan koska haluan kannustaa ja haastaa nuoria oman ammattitaitonsa kehittämisessä.

Koen myös valmentamisen antoisana ja palkitsevana.
Oman alan ammattilaisten tapaaminen ja itse kilpailun tuomat onnistumiset ovat palkitsevia. Valmentaminen on pitkälti auttamista ja kilpailijan ohjaamista hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Valmentaminen on myös valmentajan oman osaamisen ja ammatti-identiteettini vahvistamista. Uusien asioiden oppiminen on valmentamisen suola.
Valmennus on aina onnistunut, niin valmennuksen kuin kilpailijan suorituksen osalta, kun ollaan saavutettu finaalipaikka. Valmentaja on aina menestynyt, kun valmennettava on saavuttanut finaalipaikan. Toki putkiasentamisen viime vuoden finaalin neljäs sija on sellainen, joka tällä hetkellä lämmittää sydäntäni.  Tämän vuoden ilmanvaihtoasennuksen semifinaalin ykkössijan myötä tämän vuoden tavoitteena on mitalisija finaalissa.

Kilpailussa pärjää jos on paineensieto kykyä, kilpailussa pitää pystyä keskittymään omaan tehtävään. Aikaisempi kilpailukokemus urheilussa on eduksi.  Hyvät kädentaidot, avaruudellinen hahmottaminen, asiakaspalveluhenkinen ja hyvin menestynyt opiskelija.

Harrastan vapaa-ajallani kilpatanssia ja yhdistystoimintaa .