Taitaja2019 Joensuu TAI-kilpailijat ja lajit

Autokorinkorjaus

Autokorinkorjaajan työtehtävät liittyvät pääasiassa kolaroitujen ajoneuvojen korjaamiseen. Kolari voi vaurioittaa auton tekniikkaa, korirakennetta ja kosmeettisia pintoja. Työtehtävät alkavat useimmiten asiakaspalvelutilanteesta ja etenevät vaurioanalyysin ja kustannusarvion kautta vaurioituneen ajoneuvon korjaamiseen.

Korjauksissa vaaditaan vahvaa tietopohjaa erilaisista korimateriaaleista ja turvalaitteista. Autokorinkorjaajan tulee hallita nykyaikaiset liitostekniikat, muovikorjaukset, lasityöt sekä lukuisat erilaiset mitta- ja oikaisuvälineet. Nykyaikaisten autojen korjauksessa joudutaan myös tekemään huomattavasti osien irrotusta ja asennusta.

Turun ammatti-instituutin kilpailijat:

Olen Eino Tuomi ja kotikuntani on Lieto. Opiskelen Turun ammatti-instituutissa Peltolan koulutalossa ja opiskelen autoalan perustutkintoa ja valmistun autonkorinkorjaajaksi.
Mukaan Taitaja- toimintaan lähdin alun perin silkasta kiinnostuksesta. Viimevuotisen pärjäämisen innoittamana lähdin tietysti mukaan tänäkin vuonna. Olen harjoitellut koulussa ja vapaa-ajalla edellisten kisojen tehtäviä. Hyvään kisasuoritukseen minua siivittää motivaatio oman ammattitaidon kehittämiseksi.
Minulla on myös omasta mielestäni hyvä paineensietokyky. Harrastan aktiivisesti kaikenlaisten moottoriajoneuvojen korjailua ja moottoriurheilua.

Mottoni on: Noillahan mennään kuuhun asti.

Yhteistyökumppani:

 

 

 

Olen Väinö Vesikko ja tällä hetkellä asun Pöytyällä.  Opiskelen Turun ammatti-instituutissa Peltolan koulutalossa ja opiskelen autoalan perustutkintoa ja valmistun autonkorinkorjaajaksi.
Olen tosi innostunut alasta ja haluan oppia mahdollisimman paljon opiskelujeni aikana. Kilpailutoiminnassa mukana olo luo tähän hyvät puitteet. Toki viimeinen sysäys tuli luokanvalvojan innostamana. Olen harjoitellut ahkerasti koulussa oppitunneilla ja myös kotona, kun harrastukseni on myös autojen kunnostus ja korjailu.  Taitaja- kilpailuissa paras vahvuuteni on hyvä motivaatio ja se, että olen paljon jo nuoresta iästäni huolimatta tehnyt alan hommia. Vahvuuksiani kilpailussa on myös rauhallisuus ja minulla ei ole tapana panikoida tiukoissakaan tilanteissa.
Harrastuksena minulla on Ponsse-metsäkoneen korjaus.

Mottoni on: Tultiinko me voittaan vai häviin? Tultiin!

Yhteistyökumppani:

 

 

 

 

Valmentaja:

Hermanni Salonen