Monialaiset oppimiskokonaisuudet alakoulussa 

Monialaiset oppimiskokonaisuudet (MOK) edistävät perusopetukselle asetettujen tavoitteiden saavuttamista ja erityisesti laaja-alaisen osaamisen kehittymistä. Oppimiskokonaisuuksien aiheet suunnitellaan koulukohtaisesti. Oppimiskokonaisuuksien tarkoituksena on käsitellä oppilaiden kokemusmaailmaan kuuluvia asioita toiminnallisesti.

Puolalan koulun syyslukukauden monialainen oppimiskokonaisuus toteutettiin heti koulun alettua elokuussa. Elokuisen viikon tarkoituksena oli kesän jälkeen toivottaa kaikki oppilaat – uudet ja vanhat – tervetulleeksi kouluun toiminnan, leikin ja ryhmäytymisen avulla. Tavoitteena oli myös tutustua koulutaloon, sen opetustiloihin ja lähiympäristöön sekä palauttaa mieliin kouluarkeen liittyviä turvallisuusasioita. Monialaisen viikon aikana pyöräytettiin käyntiin myös koulumme Hyvinvoinnin vuosikello.

Kevään monialaisen oppimiskokonaisuuden tavoitteena oli edistää oppilaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyden tunnetta. Oppilaille oli tarjolla lähes 30 erilaista työpajaa, joista he saivat valita itselleen mieluisimmat. Jokainen pääsi vierailemaan viikon aikana kolmessa eri pajassa, joissa pääsi kehittämään esimerkiksi luovuuttaan, päättelykykyään, kädentaitojaan ja itsetuntemustaan. Työskentely eri luokista koostetuissa ryhmissä eri opettajien ohjauksessa opetti tärkeitä sosiaalisia taitoja. Samalla kouluyhteisö tuli tutummaksi niin oppilaille kuin opettajillekin. Ehkäpä moni löysi pajapäivän aikana itsestään uusia taitoja tai sai uuden ystävän eri luokalta.

Kaksi oppilasta istuu pöydän ääressä ja laittaa suunnikkaan muotoisia litteitä puupalasia pöydälle mutkittelevaan jonoon. Paloissa olevat tahot koskettavat toisiaan pelin osoittamalla tavalla.
Pelitestaajat -pajassa oppilaat pääsivät kokeilemaan monia uusia oppimispelejä.