Lukuvuoden juhlia alakoulussa

Lukuvuoden aikana toteutettiin monia koulumme perinteisiin kuuluvia juhlia, joista osa ensimmäistä kertaa koronapandemian jälkeen. Juhlakausi alkoi alkuopetusluokkien ”joulukadun avajaisilla” 3. kerroksen käytävällä. Jokainen luokka oli suunnitellut oman jouluisen esityksensä ja esitykset olivatkin niin jouluisia, että ne päätettiin esittää uudelleen vanhemmille 1.-2. luokkien joulujuhlassa.

Itsenäisyyspäivää vietimme 5.12. juhlatanssiaisten merkeissä. Vuosiluokat 1-2, 3-4 ja 5-6 saivat kukin omat tanssiaisensa. Tanssiaisten aluksi seurasimme lipun saapumista saliin, lauloimme Maamme laulun ja kuuntelimme sekä perinteisen juhlavalan Suomelle että apulaisrehtorin itsenäisyyspäivän puheen. Oppilaamme osasivat todella hienosti kokoontua yhteiseen salitilaisuuteen ja käyttäytyä tilaisuudessa kauniisti ja kunnioittavasti. Tanssit sujuivat hienosti ja viimeisenä soineen letkajenkan aikana tunnelma oli jopa hieman riehakas. Senkin jälkeen kuitenkin rauhoituttiin salin seinustoille seuraamaan lipun poistumista salista.

Joulujuhlat pidettiin syyslukukauden päätöspäivänä. Aamun ensimmäinen juhla oli 1.-2. luokkien juhla, johon myös huoltajat pääsivät mukaan seuraamaan oppilaiden jouluisia esityksiä. Isompien oppilaiden – 3.-4. luokat ja 5.-6. luokat – juhlat olivat koulupäivän aikana ja niissä oppilaat saivat nauttia toistensa esityksistä, joululauluista ja jouluisesta tunnelmasta, tällä kertaa ilman huoltajia.

Linjojen kevätjuhlat tai kevättapahtumat pidettiin viimeisillä kouluviikoilla. Osalla linjoista kevätjuhla järjestettiin juhlasalissa ja osalla pihatapahtumana keväisessä säässä. Musiikkiluokkien juhlaa vietettiin kevätkonsertin merkeissä.

Lukuvuosi päättyi juhlien osalta lauantaina 3.6. kuudensien luokkien oppilaille ja heidän huoltajilleen järjestettyyn lukuvuoden päätöstilaisuuteen juhlasalissa.