Kielikarnevaali kannustaa kielten opiskeluun

Tammikuussa 2023 useita eri kieliä osaavat kieliluokkalaisemme 8c:ltä ja 7b:ltä toimivat kaikille Turun kolmasluokkalaisille järjestetyn Kielikarnevaali-tapahtuman tuomareina. Yhden aamupäivän aikana reilut 800 lasta ja yli 40 luokkaa pelasi monikielistä peliä, jonka tavoitteena on esitellä eri kieliä, tutustua kulttuureihin ja kannustaa kolmasluokkalaisia aloittamaan A2-kielen opiskelu.

Puolalan koulusta Kielikarnevaaliin osallistuivat kaikki kolmosluokkalaiset. Kielikarnevaali-pelissä oppilaat tutustuivat eri kieliin 3–4 hengen joukkueissa omalla koulullaan yhden oppitunnin ajan joukkuehenkeä ja yhteistyötaitoja vaativien tehtävien avulla. Joukkueet pelasivat yhteisellä laitteella omassa luokassa tai muussa koulun tilassa. Eri kielten toiminnalliset tehtävät innostivat oppilaita ja pelistä saatiin hyvää palautetta myös opettajilta.

Sattumalta koko kaupungin pelin voitti Puolalan koulun 3. luokkalaisten joukkue! Joukkue kommentoi pelin tehtäviä: ”Hauskinta oli tanssin tekeminen ruotsin numeroihin!”

Kolme iloista poikaa istuu palkintokorokkeen kolmannella askelmalla. Heillä on käsissään voitosta kertova todistus.
Voittajajoukkueen edustajat Noel, Aarni ja Joachim 3b:ltä.

Puolalan koulun 8c:n saksan ja venäjän opiskelijoilla sekä 7b:n A2-saksaa tai ranskaa opiskelevilla englannin kieliluokkalaisilla oli tapahtumassa erityinen asiantuntijatehtävä. He toimivat koko kaupungin Kielikarnevaali-pelin tuomareina yhdessä Luostarivuoren ruotsin kielikylpyoppilaiden kanssa. Yläkoululaiset selvästi nauttivat kunniatehtävästään ja antoivat innokkaasti pienille 3. luokkalaisille kannustavaa palautetta, sillä he olivat alakoululaisina itsekin aikoinaan osallistuneet Kielikarnevaali-tapahtumiin.

Taustalla on isolla ältaululla kuva karnevaaliteltasta. Pulpettien ääressä on pareittain luukokkeet päässä istuvia oppilaita tuomaroimassa kielikarnevaaleihin osallistuvien tehtäviä.
Englannin kieliluokan A2-ranskan tai saksan valinneita tuomarivuorossaan.
Taustalla on isolla ältaululla kuva karnevaaliteltasta. Pulpettien ääressä on pareittain luukokkeet päässä istuvia oppilaita tuomaroimassa kielikarnevaaleihin osallistuvien tehtäviä. Kuvakulma on toiselta puolelta luokkaa kuin edellinen.
8c:n saksan ja venäjän lukijoita tuomaroimassa Kielikarnevaali-tehtäviä.

Kielikarnevaal-tapahtuma osa Turun sivistystoimen kielitiedotustyötä ja tämän vuoden tapahtuma oli jo seitsemäs. Alkuvaiheessa tapahtumat järjestettiin livenä ja nyt jo kolmatta kertaa etänä Seppo-pelialustalla. Voit lukea jutun ja katsoa videon viime vuoden Kielikarnevaalista Turun kaupungin verkkosivuilta.  ja tutustua Kielikarnevaalin taustoihin Kielivirta-hankkeen blogista.