Jätekierrokset 8. luokille

Kuvassa on Ekotorin pääovi, joka on keskellä kaarihallin päätyä. Pihassa on Ekotorin pakettiautoja. Oikealla sivustalla on korkella nostolavalla keltainen kuplavolkkari.Ekotori, Itäharju

Pääsimme kahden vuoden tauon jälkeen tutustumaan Turun kaupungin jätehuollon toimivuuteen. Bussikierros Topinojalla oli monelle silmiä avaava.  Lajittelua on viety pitkälle ja monia jätejakeita hyödynnetään. Ihmisten lajittelussa erityisesti biojätteen erottelussa on vielä parantamisen varaa. Yksi rotta ja paljon lokkeja bongattiin. Tehtäväradalla ratkottiin jätehuollon tehtäviä ja kierros päättyi kierrätyskeskukseen. Sen valikoimiin tutustuimme pikaisesti. Ehkä myöhemmin nuoret osaavat hyödyntää keskuksen palveluja ja toimittaa sinne tarpeettomia tavaroita uudelleenkäytettäväksi.