Alakoulun kerhotoiminta

Lukuvuonna 2022-2023 Puolalan alakoulussa ovat toimineet askartelukerho, mediakerho, kirjailijakerho, Steam-kerho ja opaskerho. Oppilaat osallistuivat innokkaasti kerhojen toimintaan.

Askartelukerhossa oppilaat askartelivat erilaisia töitä ja koristelivat niillä koulun tiloja koko koulun iloksi. Mediakerhossa oppilaat kirjoittivat koulun lehteen tai kuvasivat uutisia koko koululle. Kirjailijakerhossa oppilaat tutstuivat erilaisiin kirjoitustyyleihin ja kirjoittivat itse proosaa eri muodoissa. Steam-kerhon toiminta on ollut monipuolista. STEAM on lyhenne sanoista Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics. Oppilaat tutustuivat eri muodoissa  mielenkiintoiseen maailmaan, joka meitä kaikkia ympyröi. Opaskerhossa oppilaita opetettiin tekemään koulun opaskierroksia kolmella eri kielellä: saksaksi, englanniksi ja venäjäksi.

Koulussamme on myös toiminut Etsivä-kerho. Etsivä harrastustoiminta on tarkoitettu oppilaille, joille ei ole vielä löytynyt mieluisaa vapaa-ajan tekemistä. Koulun oma etsivän harrastustoiminnan yhdyshenkilö auttaa ja neuvoo lapsia löytämään heille mielekkään harrastuksen. Toiminta on osa Harrastamisen Turun mallia. Koululla oli maaliskuussa Harrastuskioski ja oppilaat pääsivät kokeilemaan eri lajeja.

Kuvassa on esitetty Turun etsivän harrastustoiminnan toimintamalli kaavion avulla, jossa on erilaisia sisältöjä laatikoihin kirjoitettuna.