6. luokkien Yrityskylä

Osana yhteiskuntaopin opetusta kaikki koulumme 6. luokat valmistautuivat ensin koululla ja vierailivat sitten Yrityskylä-tapahtumassa lukuvuoden aikana. Kokonaisuuteen kuului ennakkoon yhteiskunnan rakenteisiin ja toimintoihin tutustumista sekä työpaikan hakeminen.

Tapahtumapäivänä oppilaat toimivat työpaikkansa tehtävissä ja tekevät yhteistyötä vuoroin muiden toimijoiden ja oman työpaikkansa oppilaiden kanssa. Samassa Yrityskylä-tapahtumassa oli paikalla myös muiden Turun koulujen ryhmiä. Näin oppilaat pääsivät harjoittelemaan yhteistyötä myös uusien ikätovereiden kanssa. Yrityskylä-kokonaisuus oli oppilaille mieluinen ja tapahtumapäivän aikana moni pääsi ottamaan vastuuta itselle uusista asioista.

Yrityskylän tilat muuttivat vuoden 2023 alkaessa Kupittaalta Turun keskustaan. 6B sekä 6C -luokat vierailivat syyslukukauden puolella vanhoissa tiloissa. Kevätlukukauden alkupuolella 6A, 6D sekä 6E pääsivät tutustumaan uusiin tiloihin ensimmäisten joukossa.