Rehtorien terveiset

Hyvät oppilaat ja koulun henkilökunta, hyvä kotiväki,

kolmas koronapandemian varjostama kouluvuosi on päättynyt. Syyslukukaudella vielä monet suunnitellut tapahtumat jäivät koronatilanteen vuoksi toteutumatta. Joulukuussa saimme jo kuitenkin pitää itsenäisyyspäivän juhlat, yhdeksännen luokan tanssiaiset ja alakoulun kuusijuhlat.

Kevätpuolella kansallisia koronarajoituksia poistettiin ja kouluarki palasi kohti tavanomaista. Arkisen koulutyön rinnalla toteutimme luku- ja kirjoitustaitoon liittyvät monialaiset oppimiskokonaisuudet, teimme retkiä ja opintokäyntejä sekä pidimme muutamia leirikouluja. Alakoulun musiikkiluokkien kevätkonsertti ”Laulavat tiedekysymykset” Sigyn-salissa oli valloittava elämys pitkän tauon jälkeen. Yläkoululaiset esiintyivät yhdessä Puolalanmäen musiikkilukion kanssa perinteisessä gaalakonsertissa Logomossa. Niin oppilaat kuin konsertissa esiintynyt opekuorokin saivat yleisöltä raikuvat aplodit. Yhdeksäsluokkalaisten Canticum-kuoro lähti gaalakonsertin jälkeen viikon konserttimatkalle Pohjois-Suomeen, ja viimeisellä kouluviikolla saimme vielä nähdä heidän musikaalinsa. Oppilaitten ja henkilökunnan poissaoloja oli koko kevätlukukauden ajan tavallista enemmän. Toivomme, että uuden lukuvuoden alkaessa tilanne on tältäkin osin parempi.

Kolmen vuoden tauon jälkeen lukuvuosi päättyi perinteisiin kevätjuhlin. Alakoulun juhlia vietettiin linjoittain Kauppiaskadun koulutalossa ja yläkoululaiset juhlivat konserttitalossa. Kuudennen luokan oppilaille toivotamme hyvää matkaa yläkouluun ja yhdeksäsluokkalaisia onnittelemme peruskoulun suorittamisesta.

Lukuvuoden päättyessä luokanopettaja Mikko Tammisto jää ansaitulle eläkkeelle. Toivotamme Mikolle mukavia eläkepäiviä.

Lopuksi haluamme toivottaa niin oppilaille kuin koulun henkilökunnallekin rentouttavaa kesälomaa!

Rehtori Tuomas Nousiainen ja apulaisrehtori Kaisu Metsä-Tokila