Oppilaskunta, luokat 1 – 6

Lukuvuoden 21-22 oppilaskuntatoiminta käynnistettiin jälleen vaaleilla syyskuun alussa, jolloin jokainen luokka valitsi keskuudestaan ministerin edustamaan luokkaa oppilaskunnan hallitukseen. Koronarajoitusten vuoksi vaalit pidettiin edelleen paikallisesti kunkin linjan toimesta.

Oppilaskuntamme puheenjohtajana lukuvuoden 21-22 toimi 6E-luokan Liburn Murtezaj ja sihteerinä 6D-luokan Akuliina Lång. Oppilaskunta kokoontui virallisiin hallituksen kokouksiin noin kerran kuukaudessa. 1.-2. –luokkalaisilla pikkuvaikuttajilla ja 3.-6. –luokkalaisilla oli omat kokouksensa.

Oppilaskunnan puheenjohtaja Liburn Murtezaj ja sihteeri Akuliina Lång
Oppilaskunnan puheenjohtaja Liburn Murtezaj ja sihteeri Akuliina Lång kokousta vetämässä.

Turun Lasten Parlamentin hallituksessa kouluamme edusti 5E-luokan Hertta Partanen. Hertta oli usein mukana myös oppilaskunnan hallituksen kokouksissa kertomassa terveisiä Lasten Parlamentin suunnasta.

Oppilaskuntaan luokkaansa edustamaan valitut ministerit saivat isommissa kokouksissa ja oppilaskunnan toiminnassa harjoitella erityisesti kokoustekniikkaa, asioiden tuomista esityslistalle ja demokraattisen kokoustekniikan mukaista päätöksentekoa. Näiden lisäksi aktiivisimmilla ministereillä oli mahdollisuus kokoontua ideoimaan toimintaa viikoittain vapaamuotoisemmissa välituntitapaamisissa.
Oppilaskunnan iso kokous kovan käsityön luokassa
Oppilaskunnan iso kokous ja äänestys käynnissä käsityöluokassa.

Ministereiden puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri osallistuivat Turun Lasten Parlamentin suuretäkokoukseen marraskuussa ja tammikuussa esittäen keskusteluosuudessa hyviä toimintaehdotuksia kaikille Turun peruskouluille. Tammikuun kokouksen alustuksen pitänyt Turun pormestari Minna Arve antoi ministereille turkulaisten lasten onnellisuuteen liittyvän pohdintatehtävän, johon oppilaskuntamme kokouksessaan laati kattavan vastauksen. 

Oppilaskunnan puheenjohtajat ja sihteeri osallistuvat Lasten parlamentin etäkokoukseen
Oppilaskunnan pj Liburn Murtezaj, varapj Eeli Elo ja sihteeri Akuliina Lång osallistumassa Lasten parlamentin etäkokoukseen.

Koronatilanne vaikutti edelleen ideoiden toteuttamiseen, mutta siitä huolimatta oppilaskunta innostui ilahduttamaan koko koulua viehättävillä joulurunoilla ja järjestämään 4.-6.-luokkalaisille jouluaiheisen elokuvatrailerikilpailun. Keväällä kaikki halukkaat saivat osallistua kiusaamisen vastaiseen julistekilpailuun.

Kiusaamisen vastaisen julistekilpailun voittaja
Kiusaamisen vastaisen julistekilpailun voittaja lähti edustamaan kouluamme Lasten parlamenttiin.

Vappuna oppilaskunta järjesti jo perinteeksi muodostuneen vappupukukilpailun.

Ministerit kuvaamassa pukukilpailuun osallistuvia pienempiä oppilaita
Oppilaskunnan edustajat valokuvasivat pienimpiä pukukilpailuun osallistujia.

Toukokuun lopulla osallistuimme vielä vuoden ensimmäiseen Lasten Parlamentin lähikokoukseen kaupungintalolla. Kaikki kynnelle kykenevät ministerit lähtivät myös ansaitulle kevätretkelle Hirvensaloon Oriniemen partiomajalle. Retkellä nostettiin ja laskettiin Suomen lippu, leikittiin luonnossa ja istuskeltiin nuotion ääressä. Myös monet varpaat heittivät laiturilta käsin talviturkkinsa Airiston vielä hyiseen veteen.

Elina Tuliniemi ja Antti Valtola