Lukuvuoden juhlia alakoulussa

Kahden koronavuoden jälkeen pääsimme tänä lukuvuonna varovaisesti kokeilemaan myös kouluvuoden perinteisiä juhlia lähitapahtumina etätilaisuuksien sijaan.

Juhlakausi alkoi alkuopetusluokkien ”joulukadun avajaisilla”  3. kerroksen käytävällä. Käytävä olikin pieniä tonttuja pullollaan.

Itsenäisyyspäivää vietimme 3.12. kolmessa pienimuotoisessa juhlassa, erikseen vuosiluokille 1-2, 3-4 ja 5-6. Juhlan aikana seurasimme lipun saapumista saliin, kuuntelimme virtuaaliesityksenä niin Maamme-laulun kuin Finlandiankin, saimme seurata oppilasesitystä ja kuunnella sekä perinteisen juhlavalan Suomelle että apulaisrehtorin itsenäisyyspäivän puheen. Tunnelma oli arvokas ja samalla lämmin. Oppilaamme osasivat todella hienosti pitkän tauon jälkeen kokoontua yhteiseen salitilaisuuteen ja käyttäytyä tilaisuudessa kauniisti ja kunnioittavasti.

Myös joulu- ja kevätjuhlissa noudatimme vielä terveysturvallisuusohjeita ja toteutimme ne linjojen omina tapahtumina yhden ison juhlan sijaan. Joulujuhlat pidettiin viimeisellä kouluviikolla ennen joululomaa koulupäivän aikana siten, että jokaisella linjalla oli oma, puolen tunnin mittainen kuusijuhlansa. Oppilaat saivat nauttia toistensa esityksistä, joululauluista ja jouluisesta tunnelmasta. Oli mukava lähteä joululomalle, kun oli saatu yhdessä oman linjan oppilaiden ja opettajien kanssa juhlistaa syyslukukauden päättymistä.

Linjojen kevätjuhlat pidettiin kahdella viimeisellä kouluviikolla ja näihin tilaisuuksiin saimme ensimmäistä kertaa koronapandemian alkamisen jälkeen kutsua myös huoltajat. Monet heistä pääsivätkin ensimmäistä kertaa käymään uudessa peruskorjatussa koulutalossamme. Osalla linjoista kevätjuhla järjestettiin juhlasalissa ja osalla ulkona keväisessä säässä, musiikkiluokkien juhlaa vietettiin Sigyn-salissa kevätkonsertin merkeissä.

Lukuvuosi päättyi juhlien osalta lauantaina 4.6. kuudensien luokkien oppilaille ja heidän huoltajilleen järjestettyyn lukuvuoden päätöstilaisuuteen juhlasalissa.