Lukutaitopäivämme 22.3. 2022

Luokan edessä Salla Simukka pitää esitystä Teams -kokouksen kautta, heijastettuna isolle näytölle. Etualalla istu oppilaita pulpeteissaan. He ovat selin.
Salla Simukka etäyhteydellä jokaisessa luokassa

Tänä lukuvuotena olemme korostaneet luku- ja kirjoitustaidon merkitystä. Siksi kevään MOK-päivänä keskityimme kirjailija Salla Simukan työhön, sanomalehden sisältöön ja oman kirjan lukemiseen.

Kaikki yläkoululaiset tutustuivat etukäteen Salla Simukan Sammuta valot!/Sytytä valot! -novellikokoelmaan, joka sisältää pieniä, kauheita ja kauniita tarinoita nuorten elämästä. Etäyhteydellä olikin sitten mielenkiintoista kuunnella kirjailijan omia ajatuksia mm. näistä kertomuksista ja hänen omasta urastaan.  Seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaiset olivat suunnitelleet kirjailijalle hyviä kysymyksiä, joihin hän vastaili ja kannusti nuoria kirjoittamaan ja lukemaan.

Jokaisesta luokasta muutama oppilas lähti alakoululuokkiin vierailulle. He vinkkasivat nuoremmille lempikirjojaan ja lukivat niistä pätkiä. Olipa kivoja kohtaamisia lasten ja nuorten välillä!

Yläkoululaiset sukelsivat seuraavaksi päivän sanomalehden maailmaan.  Lehdestä etsimme mm. pääkirjoituksen, kolumnin, puheenvuoron, tärkeimmät ulkomaan ja kotimaan uutiset, kulttuurisivut, urheilusivut, säätiedot, sarjakuvat ja TV-ohjelmat.

Luokan edestä kuvattuna oppilaita. He istuvat pulpeteissaan pareittain ja lukevat sanomalehteä. Opplailla on kasvomaskit.
9d tutustumassa päivän lehteen.

Iltapäivällä esittelimme omat kirjavalintamme toinen toisillemme. Sitten oli aika rauhoittua lukemaan. Rauhallinen lukuhetki päivän päätteeksi tuntui ainakin opettajasta hyvältä.