Liikkuva koulu

Lukuvuoden 2021-2022 aikana olemme Puolalan koululla liikkuneet päivittäin osana kouluarkea. Koulun pihan telineet ja välituntivälineet ovat innostaneet lapset liikkumaan välitunneilla. Sen lisäksi 6c-luokan välituntiliikuttajat leikittivät pienempiä koululaisia välituntisin ja ohjasivat heitä hienosti pihapelien ja -leikkien parissa.

Koulullamme oli tämän lukuvuoden aikana kolme LiiKe-kerhoa. Yksi kerho 1.-2.-luokkalaisille, yksi 3.-4.-luokkalaisille ja yksi 5.-6.-luokkalaisille. Kerhot pyörivät kuluneen kouluvuoden ajan niin koulumme omien opettajien vetäminä kuin koulun ulkopuolisten seuraohjaajien vetäminä. Innokkaat 3.-4.-luokkalaiset kerholaiset totesivat kerhon parhainta antia olleen mm. jaffa-pallon pelaamisen ja omien toiveiden toteuttamisen mahdollisuudet kerhon aikana. LiiKe-kerhossa oli pelattu mm. futsalia ja halukkaat olivat saaneet kokeilla mm. tennistä ja sulkapalloa.

3.-4.-luokkalaiset itse suunnittelemallaan temppuradalla tasapainoilemassa, hyppimässä ja kiipeilemässä.

Yläkoulussa tavoitteena on ollut saada oppilaat mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan aktiivista koulun arkea. SPIN-oppilaat eli Sportin Innoittamat oppilaat ovat suunnitelleet yhdessä oppilaskunnan jäsenten kanssa tapahtumia lukuvuoteen. Syys- ja kevätlukukaudella järjestettiin oppilaiden toiveesta liikuntatapahtumat, jotka olivat oppilaiden suunnittelemat. Lisäksi välituntien liikettä on lisätty välituntitempauksilla ja tehty päivänavaukseksi sopiva jumppavideo.