SteamIT! – Toimintaa tekstiileissä

Matematiikan ja tekstiilityön opettajien tavoitteena oli opettaa ymmärrystä virtapiirin toimintaan ja koodaamiseen, sekä edellä mainittujen soveltamista tekstiilituotteisiin 7a luokkalaisten kanssa. Koodattujen virtapiirien toimintaa testasivat myös 8 a:n ja 9 a:n valinnaisen tietotekniikan ryhmät opettajansa Janne Maunun kanssa.

Ensimmäinen tuotos oli jokaisen oppilaan koodaama liikennevalo Arduino/Genuino mikrokontrolleri-elektroniikka-alustalla ja ohjelmointiympäristössä. Sama koodi siirrettiin toimimaan tekstiilissä Adafruitin Flora –alustalla. Oppilaat ehtivät suunnitella omat käsitöissä valmistettavat tuotteet, johon opittua soveltaen koodattu elektroniikka piti liittää. Projekti jäi kuitenkin puolitiehen harmittavaisten sattumusten vuoksi. Ensin Amerikasta asti odotetut Gemma – alustat, jumittuivat postin lakkoruuhkiin. Sen jälkeen Servicedesk ei onnistunut asentamaan ohjelmistoa ajureineen opettajan koneelle ajoissa ja lopuksi projektin läpivieminen tyssäsi etäopetuksessa mahdottomaksi toteuttaa. Tilatut materiaalit jäävät odottamaan seuraavia innokkaita kokeilijoita.