9a:n leirikoulumatka Ahvenanmaalle 28.8.-30.8.2019

Vietimme Ahvenanmaalla kolme ihanaa ja rentoa päivää täynnä naurua ja Maarianhaminaan tutustumista.

Keskiviikkona, ensiaputehtävien parissa vietetyn laivamatkan jälkeen, kirjauduimme hotelliin, jossa oli uima-allas (jota osa käyttikin ahkerasti) ja nuorille tarkoitettuja oleskelutiloja. Sitten menimme tutustumaan Merenkulkumuseoon ja museolaiva Pommerniin. Museossa oli ihana käydä! Koko paikka oli täynnä kiinnostavaa historiaa merenkulusta ja Pommern-laiva oli myös hieno. Samalla retkellä näimme korvameduusoja. Iltaohjelmana oli saunomista, uintia, minigolfia ja itse suunniteltuja iltapalaeväitä leirintäalueella.

Torstaina oli vuorossa bussiretki Taffel-tehtaalle ja Kastelholman linnaan. Tehdasvierailulla saimme tietoa siitä, miten tehtaassa valmistetaan perunalastuja ja muita tuotteita. Saimme myös maistaa lämpimiä sipsejä ja käydä ostoksilla tehtaanmyymälässä. Kastelholmassa saimme kuulla linnan historiasta ja nähdä hulppeat näkymät, jotka avautuivat linnan korkeimmasta kohdasta. Joidenkin mielestä lampaiden silittely ja rapsuttelu oli hauskin osa retkeä. Illalla kiipesimme Maarianhaminan vesitorninmäelle pelailemaan pelejä, ihailemaan maisemia ja syömään eväitä.

Perjantaina menimme tutustumaan Ahvenanmaan maakuntahallintoon ja hallintorakennukseen. Siellä opimme, miten Ahvenanmaata hallitaan. Se oli todella kiinnostavaa. Osa oppilaista kävi myös Ahvenanmaan museossa, osa käytti saman ajan hotellin altaassa uimiseen -vielä viimeisen kerran. Iltapäivällä siirryimme laivaan, jolla mm. ruokailimme yhdessä ja illalla palasimme Turkuun.

Loppufiilikset: oli kivaa, kun saimme tutustua Maarianhaminaan myös itsenäisesti, pienissä porukoissa ja käydä shoppailemassa. Kaupunki oli viehättävä ja kaikki mitä koimme, oli hienoa! Leirikoulusta jää mukavat muistot!

9a:n lisäksi retkelle osallistuivat luokanohjaaja Marika Järvenpää ja ruotsinopettaja Tiina Mattila.

Kirjoittanut: Aino Uotila 9a ja Marika Järvenpää