Taidepäivä toukokuun lopussa

Yläkoulun taidepäivä ke 29.5. käynnistyi Finnkinossa, jossa katsoimme  ranskalaisen nuortenelokuvan ”Microbe & Gasoline”.  Elokuvassa yläkoulua käyvä Daniel on hiljainen taiteilijasielu, joka on ihastunut luokkatoveriinsa Lauraan, huonolla menestyksellä. Danielin elämä saa uutta potkua hänen tutustuttuaan luokan uuteen oppilaaseen Théoon. Théo on sanavalmis hauskuuttaja, ja pojat ystävystyvät välittömästi. Yhdessä heistä tulee parivaljakko Mikrobi ja Gasoliini, joka ei varsinaisesti ole muiden suosiossa. Kaksikossa on kuitenkin voimaa, ja pojat päättävät kesäloman kynnyksellä rakentaa asuntoauton, jolla lähteä yhteiselle matkalle Ranskan halki.

Iltapäivän musiikkiohjelmassa oli kaksi oman koulun bändikatselmusta Wimmassa. Lavalla nähtiin yläkoulun vauhdikkaita bändejä.

Alasalissa näyttelijävieraat Minna Hämäläinen ja Stefan Karlsson Turun kaupunginteatterista kertoivat miten ja miksi päätyivät näyttelijän uralle. Saimme myös paljon tietoa näyttelijän koulutuksesta ja ammatista.  Jos Minna ei olisi näyttelijä, hän olisi verhoilija ja tekisi jotakin käsillään. Stefan puolestaan olisi luultavasti päätynyt lääkäriksi. 9c:n haastattelijat Maria Koivukoski ja Lahja Kärkkäinen kyselivät myös Minnan ja Stefanin suosikkirooleista, pahimmista mokista lavalla ja siitä miten valtavat määrät vuorosanoja on mahdollista oppia.  Näyttelijävieraiden esitys oli kiinnostava ja muutamat hakivat haastattelun lopuksi myös nimikirjoituksia.