Rehtorien terveiset

Hyvät Puolalan koulun oppilaat ja oppilaiden huoltajat,

lukuvuoden 2018-2019 koulutyö on päättynyt ja on ansaitun kesäloman aika.

Vuosiluokilla 1-6 kulunut lukuvuosi oli poikkeuksellinen. Peruskorjaus käynnistyi Kauppiaskadun koulutalossa kesäkuussa 2018 ja on edennyt hienosti aikataulussaan. Julkisivutyöt ovat viimeistelyä vaille valmiit, ja luokkakerroksissa ovat seinien maalaustyöt sekä lattiapintojen asennukset loppusuoralla. Toukokuussa aloitettiin kiinteiden kalusteiden asennukset. Liikuntasali ja käsityötilat rakennuksen siipiosassa ovat myös muotoutumassa paikoilleen. Kesän aikana alkavat lisäksi piha-alueen maanrakennustyöt.

Alakoululaiset ovat peruskorjauksen vuoksi työskennelleet väistötiloissa: vuosiluokkien 1-2 oppilaat Topeliuksen koulun yksikössä ja vuosiluokkien 3-6 oppilaat Sepänkadun koulurakennuksessa. Alkujännityksen jälkeen koulutyö muotoutui melko nopeasti arkisiin uomiinsa ja väistötiloihin kotiuduttiin yllättävänkin nopeasti. Toki joustavuutta ja luovuutta on vaadittu mm. liikunnan opetuksessa, koska sisäliikuntatiloja ei ole ollut käytettävissä. Myös kouluvuoden juhlat toteutettiin tavanomaisesta poikkeavasti yhteisten juhlatilojen puuttuessa. Vuoden aikana on saatu paljon hyötyliikuntaa, kun pienet oppilaat ovat käyneet vierailulla kummiensa luona Sepänkadulla ja isot oppilaat puolestaan Topeliuksessa. Välillä on kokoonnuttu yhteisiin tapahtumiin Vartiovuorelle tai urheilupuistoon. Käsityön tunneille on kuljettu opettajan tai koulunkäynninohjaajan johdolla Puropeltoon ja Torninkadun rakennukseen. Kun sekä kodit että koulun väki ovat olleet joustavia ja toimineet yhteistyössä, on ensimmäinen väistötilavuosi saatu mallikkaasti päätökseen.

Yläkoululaisten lukuvuosi on ollut työntäyteinen. Arkiseen koulutyöhön toivat piristystä monet juhlat, tapahtumat ja vierailut, joista kerromme blogissamme alempana. Me rehtorit olemme iloisia siitä, että hyvät tiedot ja taidot omaavista oppilaistamme on varttumassa myös aktiivisia kansalaisia. Kansainvälisenä ilmastopäivänä oppilaamme ideoivat oman ilmastotapahtuman ja kannustivat kouluyhteisöä ilmastotekoihin. Ensi syksynä yläkoulussa on edessä ilmastonmuutosta käsittelevä monialainen oppimiskokonaisuus, jota ryhdymme suunnittelemaan elokuussa.

Lukuvuoden aikana oppilaat ja opettajat vastasivat lukuisiin koulutyötä koskeviin kyselyihin. Turun kaupungin perusopetuksen laatukysely kartoitti myös huoltajien mielipiteitä koulusta. Eri kyselyiden tulokset ovat yhdensuuntaisia ja kouluyhteisömme voi hyvin. Keskimäärin oppilaamme pitävät koulunkäynnistä ja he kokevat saavansa opettajilta tukea. Kodin ja koulun välinen yhteistyö sujuu pääosin hyvin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kerromme viimeisimpien kyselyiden tuloksista lisää ensi lukuvuoden vanhempainilloissa.

Lukuvuoden päättyessä englannin lehtori Barbara Pulkkinen jää eläkkeelle. Kiitämme häntä yhteisistä työvuosista ja toivotamme hyviä, ansaittuja eläkepäiviä.

Lopuksi haluamme onnitella peruskoulunsa päättäviä yhdeksäsluokkalaisia ja toivotamme kaikille aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Tuomas Nousiainen, rehtori      Kaisu Metsä-Tokila, apulaisrehtori