Liikkuva koulu luokilla 7-9

Yläkoulussa Liikkuvan koulun toiminta toteutui koulupäivien aikana. 8.- ja 9.- luokkalaisista muodostuva SPIN- oppilaiden (välituntiliikuttajien) joukko järjesti joulukuussa liikunnallisen joulukalenterin salissa.  Kevätlukukaudella SPIN-oppilaat järjestivät suosittuja sisäliikuntavälitunteja liikuntasalissa keskiviikkoisin ja he osallistuivat koulun liikuntapäivien suunnitteluun valitsemalla lajeja liikuntapäivien toimintapisteille. SPIN-oppilaat huolehtivat myös yhdessä oppilaskunnan hallituksen kanssa tarvittavien ja toivottujen välituntiliikuntavälineiden hankinnasta.

Liiikuntapäivät olivat perinteisesti ennen syys- ja talvilomaa, 17.10. ja 14.2. Oppilaat saivat osallistua oman toiveensa mukaiseen toimintaan. Laskettelumatka Sappeelle oli tänäkin vuonna suosituimpien joukossa. Muina lajeina oli mm. palloilua, ryhmäliikuntaa, uintia, kiipeilyä, tanssia ja luistelua. Lukuvuoden toiseksi viimeisenä koulupäivänä 7. –ja 8.-luokkalaiset viettävät retkipäivää Ruissalossa kävellen tai pyöräillen koko kauniin saaren läpi ja tehden samalla tehtäviä rasteilla.

Opettajat toteuttivat toiminnallisia opetusmenetelmiä omilla oppitunneillaan ennakkoluulottomasti. Lokakuun Liikkuvan koulun järjestämään VESO-päivään osallistuneet opettajat saivat valintansa mukaan ideoita ja ajatuksia mm. toiminnallisuuden lisäämiseen ja taukojumppiin oppitunneille.

Välitunneilla Puutarhakadun koulurakennuksen pihassa koululle hankitut välituntiliikuntavälineet ovat ahkerassa käytössä aina sään salliessa. Oppilaat pelaavat pihalla useimmiten pöytätennistä ja sulkapalloa sekä suuressa suosiossa on lentopallon pallottelu.

Janette