Virtuaalitodellisuus yhdistää koululaiset Pääskyvuoren koulusta ja Bangladeshista

Syksystä 2018 alkaen Pääskyvuoren koulun ja bangladesilaisen Dhaka Joy & Hope-koulun oppilaat tutustuvat toisiinsa ja opiskelevat yhdessä virtuaalitodellisuudessa. Maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisessa kokeilussa neljäsluokkalaiset oppilaat pääsevät kokeilemaan ja kehittämään uudenlaista oppimisympäristöä yhdessä tutkijoiden kanssa. Tutkijat keräävät yhteistyössä oppilaiden ja opettajien kanssa ideoita uusien oppimissisältöjen rakentamiseen.

Suomalaisia ja bangladeshilaisia koululaisia yhdistävän kokeilun tavoitteena on luoda uudenlaisia tapoja oppia ja opiskella tulevaisuuden taitoja, kansainvälisyyttä, kieliä ja matemaattisia aineita. Toiminta tarjoaa mahdollisuuden yhdessä oppimiseen ja oppilaat pääsevät samalla harjoittelemaan kansainvälisessä ympäristössä toimimista.

Toiminnassa kokeillaan poikkeuksellista tapaa tehdä tutkimusta yhdessä yliopiston ja perusopetuksen koulun kanssa kehittämällä teknologioita ja monipuolisia oppimissisältöjä.

Turun kaupungin Pääskyvuoren koulu ja Turun yliopisto toteuttavat virtuaalitodellisuutta hyödyntävän projektin yhdessä bangladeshilaisen Dhaka Joy & Hope -koulun, Hesburgerin ja CTRL Realityn kanssa.